Trainerscarrousel deel 7

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De Trainerscaroussel begint langzamerhand op gang te komen zodat er al enkele clubs zijn die op zoek kunnen naar een nieuwe trainer.

 

De Trainerscaroussel begint langzamerhand op gang te komen zodat er al enkele clubs zijn die op zoek kunnen naar een nieuwe trainer.

 DeHeracliden

 De Heracliden Uithuizermeeden

 De Heracliden was een van de verenigingen die opzoek kon naar een nieuwe trainer toen bekend dat zowel Heiko van den Berg als De Heracliden toe waren aan een nieuwe uitdaging. De oefenmeester is na dit seizoen 3 ½ jaar bij de ‘Meisters” actief geweest en zal worden opgevolgd worden zo viel op de site van VIBOA, www.viboa.nl , te lezen. Bij de zaterdag eerste klasser is Jeroen de Munck op dit moment werkzaam als trainer van de B-selectie van de Winsumers waar na een seizoen dus een einde aan komt. Het nieuws werd door Jeroen zelf aan de selectie verteld en in het bericht viel verder te lezen dat de spelersgroep het jammer vond om aan het einde van het seizoen afscheid te moeten nemen van de oefenmeester. Maar voor Jeroen de Munck wordt het dus een nieuwe uitdaging bij de vereniging die in de derde klasse uitkomt en waar het bestuur zeer slagvaardig handelde om een geschikte opvolger te vinden voor de uiterst succesvol geweest zijnde Heiko van den Berg.

 9871-300x200

Tolbert Zaterdag met links op de foto Fred Laturiuw

Een club die binnen enkele weken al een nieuwe trainer voor de groep moet zetten is Tolbert waar de zaterdagtak getraind wordt door trainer Fred Latiriuw die echter niet over de vereiste papieren beschikt. Het zaterdagteam komt uit in de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal en staat op een keurige vierde plaats met 22 punten uit elf duels. Fred en zijn team zullen het ongetwijfeld samen naar hun zin hebben en men zal er binnen het bestuur van Tolbert wel stevig van balen dat men midden in het seizoen op jacht moet naar een andere oefenmeester. Want de KNVB is uiteraard onverbiddelijk en kent dan ook geen pardon zodat Fred Latiriuw dus niet meer op het veld zal staan in 2011 als trainer van Tolbert zaterdag1. Natuurlijk zijn het regels die nageleefd moeten maar als je aan de andere kant hoe moeilijk het clubs het in de laagste regionen van het amateurvoetbal soms hebben om een trainer te vinden dan zal het ook voor Tolbert waarschijnlijk een moeilijk verhaal worden om een geschikte oefenmeester te vinden zo midden in het seizoen. Daarom was een beetje door de vingers zien misschien wel handig geweest van de KNVB maar wat dus zoals gezegd niet gebeurde.