Trainerscarrousel deel 6

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De Trainerscaroussel begint langzamerhand op gang te komen zodat er al enkele clubs zijn die op zoek kunnen naar een nieuwe trainer.

 

De Trainerscaroussel begint langzamerhand op gang te komen zodat er al enkele clubs zijn die op zoek kunnen naar een nieuwe trainer.

diogroningen

Dat geldt voor eerste klasser DIO Groningen per direct want wat in het geruchten circuit al rond zoemde werd vandaag, donderdag 25 november, bevestigd in de diverse media dat Pascal Mulder per direct overstapt naar PKC’83. Op de site van Twee-Nul werd daar gezien de reacties onder het nieuwsbericht dat Sipke Hulhof per direct was vertrokken bij de hoofdklasser al door diverse personen op gezinspeeld en die blijken het dus bij het rechte eind gehad te hebben. Velen gaven daarbij aan dat het niet echt netjes was dat Mulder vertrok bij het goed presterende DIO Groningen. En ik kan me daar wel iets bij voorstellen want het is algemeen bekend dat DIO via het netwerk van Pascal Mulder diverse spelers heeft aangetrokken waarbij het gerucht bestaat dat de oefenmeester daar zelf in de financiënsfeer zijn bijdrage in leverde. Velen vragen zich dan ook af hoe het nu verder zal gaan met DIO Groningen dat nu zonder trainer en waarschijnlijk medegeldschieter de competitie af moet maken. Een kwestie die het bestuur van DIO ongetwijfeld zorgen zal baren want in een tijd dat spelers makkelijker van club veranderen dan dat ze bij wijze van spreken een schone onderbroek aan trekken is het niet ondenkbeeldig dat er een leegloop dreigt binnen DIO Groningen. Een leegloop die er waarschijnlijk aan het einde van het seizoen ook wel was gekomen omdat Mulder voor wat betreft het volgend seizoen al door PKC was gecontracteerd als technische man. Maar Mulder dus per direct naar PKC’83 dat alle zeilen zal moeten bijzetten om zich in de hoofdklasse te handhaven terwijl bij DIO, tot er een nieuwe trainer is gevonden Ard Torrenga de trainingen zal leiden. De dit seizoen door Mulder binnen gehaalde assistent-trainer zal dit combineren met het trainerschap van de B1 van Viboa uit Winsum en hoopt dan ook dat er snel een volwaardige opvolger voor de vertrokken Mulder zal komen.

 Jur_Smit

Trainer Jur Smit verlengt bij Poolster

Een vereniging die niet opzoek hoeft naar een nieuwe oefenmeester is Poolster uit Spijk waar trainer Jur Smit zijn contract heeft verlengd. De in Winsum woonachtige oefenmeester is aan zijn eerste seizoen in Spijk bezig en staat met Poolster op een keurige derde plaats in de vierde klasse C zaterdag. Smit en het bestuur ‘Spieksters” kwamen dan ook tot de conclusie dat er alle aanleiding was om met elkaar verder te gaan zodat Jur Smit ook voor de groep in Spijk zal staan. Voor het seizoen sprak ik Jur over de nieuwe vereniging waar hij na vier seizoenen Hoogkerk naar toe zou gaan en toen kwamen we beide tot de conclusie dat Poolster een zogenaamde ‘Slapende Reus” genoemd mag worden. Als je namelijk een duik in de historie neemt dan kom je tot de conclusie dat Poolster in de eerste jaren van de 21e eeuw maar liefst acht seizoenen in de vijfde klasse heeft gespeeld! De club speelt nu voor het derde seizoen in de vierde klasse maar zou gezien de kwaliteit dat in de ploeg zit ook in de derde klasse geen slecht figuur slaan. Maar wie weet lukt het om via de nacompetitie, SC Scheemda is in de vierde klasse de gedoodverfde kampioenskandidaat, de derde klasse te bereiken en daar de komende jaren een rol van betekenis te spelen.