Trainerscarrousel deel5

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De Trainerscaroussel begint langzamerhand op gang te komen zodat er al enkele clubs zijn die op zoek kunnen naar een nieuwe trainer.

 

De Trainerscaroussel begint langzamerhand op gang te komen zodat er al enkele clubs zijn die op zoek kunnen naar een nieuwe trainer.

 

 Trainer_Hans_van_der_Ploeg_Viboa_Winsum

Trainer Hans van der Ploeg (CVV Viboa)   foto : Ronnie Afman Baflo

 

Maar er zijn ook al enkele verenigingen die de samenwerking met hun oefenmeester met minimaal een jaar hebben verlengd. Een van die verenigingen is VIBOA uit Winsum waar trainer Hans van der Ploeg in het seizoen 2011-2012 voor het vierde jaar voor de groep zal staan als hoofdtrainer. De oefenmeester begon zijn trainerscarrière bij Oranje Nassau als assistent-trainer en is zoals gezegd nu voor het derde jaar hoofdtrainer bij VIBOA. Met de zaterdagclub uit Winsum komt hij al drie jaar uit in de eerste klasse wat een prima resultaat te noemen is. In een tijdperk waar het betalen van spelers meer voorkomt dan het eigenlijk zou moeten zijn is het je als niet betalende vereniging moeilijk om je in de eerste klasse te handhaven. Maar dit seizoen presteert de ploeg onder leiding van Hans van der Ploeg en zijn assistent Jan Jaap Zijlstra meer dan voortreffelijk en is dan ook terug te vinden op een keurige vijfde plaats. Vandaar dat het bestuur en trainer Hans van der Ploeg dan ook tot de conclusie kwamen dat de rek uit een verdere samenwerking er duidelijk nog niet uit was zodat er besloten werd om het contract met nog minimaal een jaar te verlengen.

 Jaap_Danhof_Loppersum

 

Trainer Jaap Danhof (SC Lopperum)

Een andere vereniging die het contract van zijn trainer met een jaar verlengde was SC Loppersum waar Jaap Danhof aan zijn derde seizoen als oefenmeester bezig is. Jaap Danhof mag op dit moment gerust als een zeer succesvolle trainer beschouwd worden en zal dus ook zeker in de belangstelling van andere verenigingen hebben gestaan. Vorig seizoen presteerde hij het om na een zeer wisselvallig seizoen zijn ploeg via de nacompetitie naar de tweede klasse te loodsen. In de tweede klasse werd SC Loppersum met open armen ontvangen want bijna iedereen zag Loppersum als de gedoodverfde degradatiekandidaat. Maar de ‘Lopsters” verrasten vriend en vijand met hun spel en uitstekende resultaten. De ploeg barst van het talent en voert dan ook na 12 speelronden de ranglijst aan in de tweede klasse. Een prestatie waar met respect en waardering naar gekeken wordt in de Groninger voetbalwereld maar mij verbaasd het niet. In de nacompetitiefinale heb ik Loppersum zien spelen tegen Wykels Hallum zien spelen en toen bleek al dat de ploeg uitstekend kan voetballen. De Friezen werden met 4-0 van het veld geveegd waarbij de uitslag ook nog hoger had kunnen zijn. Jaap Danhof speelde daar een grote rol in door de spelers te roemen die in het veld stonden en niet te zeuren over de zeven(!) spelers die geblesseerd waren. Dan ben je groot als trainer en daarom is het ook volstrekt logisch dat Loppersum zeer slagvaardig hun succesvolle oefenmeester voor nog een jaar heeft weten te strikken