Trainerscarrousel deel4

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De Trainerscarrousel begint langzamerhand op gang te komen zodat er al enkele clubs zijn die op zoek kunnen naar een nieuwe trainer.

 

De Trainerscarrrousel begint langzamerhand op gang te komen zodat er al enkele clubs zijn die op zoek kunnen naar een nieuwe trainer.

 

 noordpool

 De Uithuizer Voetbalvereniging Noordpool is daar een van want de kersverse zaterdagclub en trainer Fré Lokken hebben vorige week dinsdag ( 9 november) per direct een punt achter hum samenwerking gezet. Het rommelde, ondanks de prima resultaten, al een tijdje tussen spelers en trainers zo viel in de wandelgangen te horen. Dan is het zoals voorzitter Bert Dries en penningmeester Pieter Heun zaterdag tijdens de opening van het prachtige sportcentrum vertelden soms beter om eerder dan gepland afscheid van elkaar te nemen dan maar wat door te rommelen met alle gevolgen van dien. Maar een nieuwe oefenmeester is niet direct voorhanden uiteraard al werden er in Uithuizen, maar voor alle duidelijkheid NIET door beide bestuursleden, wel enkele namen genoemd van trainers maar het zal de komende dagen weken bekend worden wie het stokje van Fré Lokken zal overnemen.

Trainer_Heiko_vd_Berg_Heracliden

 Trainer Heiko van den Berg verlaat aan het einde van het seizoen de Heracliden

Ook buurman De Heracliden kan aan het einde van het seizoen op zoek naar een nieuwe oefenmeester want trainer Heiko van den Berg zal aan het einde van het seizoen Uithuizermeeden verlaten. Dit nieuws maakte Heiko zaterdag bekend zodat er aan een samenwerking van 3 ½ jaar een einde zal komen. De Heracliden was de eerste vereniging waar de sympathieke oefenmeester als hoofdtrainer aan de slag ging. Hij nam het in oktober 2007 over van Hemmo Battjes die in september als ad-interim Jan Afman was opgevolgd die na de degradatie in het seizoen 2005-2006 ook in het daaropvolgende seizoen slecht begon met een, over de gehele linie genomen, te oude ploeg. Na de tweede degradatie die zelfs voor trainers van het kaliber Pieter Huistra of Ron Jans onafwendbaar was geweest voerde de Heracliden onder leiding van de jonge trainer een sterke verjonging door zodat talenten als Robert de Vries, Stefan Haan, doelman Pieter Buikema en wat ik persoonlijk een geweldige voetballer vind, Roy Streppel, hun opwachting maakten in het eerste elftal van de Heracliden. Mede door een karrenvracht aan treffers van de levensgevaarlijke spits Mark Knol en het doelpunt van het jaar, een schot van zeker zestig (!) meter in de wedstrijd tegen Ezinge van Theo Buikema werd de Heracliden in het seizoen 2008-2009 kampioen en promoveerde de vereniging in het jaar dat het vijfenzeventig jaar bestond weer naar de vierde klasse. Daar kreeg het, versterkt met de van Corenos overgekomen Roel Munting en Elwin Wezeman, te maken met de versterkte promotieregeling en gedurende het gehele seizoen waren de ‘ Meisters” in een felle strijd met ondermeer SC Scheemda, Glimmen en Marum verwikkelt om de vijfde plaats die ook nog recht gaf op rechtstreekse promotie. Die promotie, hoewel in sommige wedstrijden met bloed, zweet en tranen, uiteindelijk zodat De Heracliden in twee jaar tijd terug was waar het volgens alle geledingen binnen de club ook hoorde, namelijk in de derde klasse. Een prestatie van trainer, begeleiders en spelersgroep die alleen maar waardering verdient en waar door de opvolger van Heiko van den Berg, wie dat ook mag worden uitstekend moet kunnen voort borduren.