Prietpraat: Voorbeschouwing ZEC- Muntendam en Bedum- Niekerk en een beetje biljarten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

 Het komend weekend is, na een uitstapje naar Drenthe op de zondag, weer een compleet Ommelander Courant-weekend.

 

Het komend weekend is, na een uitstapje naar Drenthe voor wat afgelopen zondag betrof , weer een compleet Ommelander Courant-weekend.

ZEC1                Muntendam                                  Bedum                                       Niekerk

 Zaterdag gaat de reis naar de wedstrijd in Zanderweer waar de Zandeweer- Eppenhuizen Combinatie (ZEC) de strijdt, aanbindt met de zaterdagafdeling van het roemruchte Muntendam. Beide teams behoren tot de groep achtervolgers achter Veendam 1894 dat nog geen punt verloren heeft dat gezien de resultaten tot nu toe ook niet veel zal doen. Voor ZEC, dat de selectie aardig verjongd heeft, zal het dan ook zaak zijn om op het ongetwijfeld zwaar te bespelen veld in Zanderweer de drie punten te halen. De ploeg van Wout Kluin maakt een wisselvallig seizoen waarin verliespartijen en gewonnen wedstrijden elkaar steevast afwisselen. Tegenstander Muntendam begon met twee overwinningen sterk aan de competitie maar laat het de laatste weken een beetje afweten. In Zanderweer zal het dan ook een duel worden tussen twee wisselvallig spelende ploegen die beiden alleen maar gebaat zijn bij een overwinning. Na dit duel volgt er in Kloosterburen een biljartintermezzo namelijk de in de Noordelijke Biljartwereld zeer bekende ‘Hogelandsterbokaal.”

Leuk om dat toernooi eens van dichtbij mee te maken helemaal omdat op zaterdagavond de finalepoule gespeeld wordt wat het allemaal nog leuker maakt in café-restaurant Willibrord waar de finales trouwens om 17.00 uur beginnen.

Zondagmorgen staat dan in het teken van het schrijven van de verslagen van de zaterdagactiviteiten om vervolgens s’middags de wedstrijd Bedum- Niekerk te bezoeken. Bedum zag ik zondag nog voetballen tegen VAKO in Vries waar ik voor de Oostermoer aanwezig was. Ik heb al een paar krankzinnige wedstrijden meegemaakt voor de Ommelander Courant zoals het duel op 29 mei tussen CVVB en Heerenveense Boys dat in Norg gespeeld en waarin CVVB zich veilig speelde wat de eerste klasse betrof Of een jaar eerder het duel in Ruinen tussen de plaatselijke trots en Hunsingo waarin de Winsumers uit volstrekt gelagen positie toch nog terugkwamen in het duel en de degradatie in eerste instantie voorkwamen. Maar het duel in Vries was er ook een die het predicaat bijzonder verdiende.

Twaalf minuten blessuretijd waarin drie goals vielen maar waar de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind trok.

Bedum zal, met de wedstrijd tegen VAKO nog in gedachte, gebrand zijn om de drie punten in eigen huis te houden om niet verder richting de onderste plaatsen af te dalen. In Niekerk treffen de Bedumers echter geen team dat zich gemakkelijk met nederlaag richting huis laten sturen. Als promovendus kwam het team van Sjoerd Visser de vierde klasse binnen waar het tot op heden keurig in de bovenste helft van de ranglijst te vinden is. Voor de Bedumers dus een zware wedstrijd op een veld dat door de regenval van de afgelopen dagen ongetwijfeld zwaar te bespelen zal zijn.