De Trainerscarroussel (deel 1)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De Trainerscaroussel begint alweer op gang te komen en de eerste clubs zijn al bekend die op zoek kunnen naar een nieuwe trainer.

 

De Trainerscaroussel begint alweer op gang te komen en de eerste clubs zijn al bekend die op zoek kunnen naar een nieuwe trainer. We zullen daar in de rubriek Prietpraat uitgebreid aandacht aan besteden als we horen of lezen dat er trainers vertrekken naar andere clubs, of in sommige gevallen, een ‘sabbatical year” houden.

diogroningen

 Pascal Mulder

DIO Groningen is een van de clubs die de ‘transfermarkt” op kan om een trainer te strikken die het stokje van de naar PKC vertrekkende Pascal Mulder wil overnemen. De eerste klasser doet het prima in de competitie en het zou zo maar kunnen dat Mulder met DIO Groningen naar de hoofdklasse promoveert wat natuurlijk een prima prestatie zou zijn. Maar in de wandelgangen van het amateurvoetbal klinkt ook vaak het gerucht dat de trainer zelf nog wel eens financieel bijspringt om bepaalde spelers naar DIO Groningen te halen. Het volgende gerucht is dan ook dat als de succestrainer zou vertrekken DIO binnen de kortste keren weer een pas op de plaats zou moeten doen en misschien binnen enkele seizoenen wel enkele klasses lager zou spelen. Maar dit zijn geruchten en het is aan DIO Groningen om die te ontzenuwen en er voor te zorgen dat de vereniging minimaal tot een stabiele eerste klasser kan uitgroeien.

Middelstum

Bert de Vries

Op derde klasser Middelstum is het bovenstaande totaal niet van toepassing want de blauwhemden nemen na vier seizoenen aan het einde van de competitie afscheid van trainer Bert de Vries die steeds gewerkt heeft met een groep die weinig veranderingen heeft ondergaan in die periode. De oefenmeester heeft in de vier seizoenen veel meegemaakt in Middelstum waarbij de promotie naar de tweede klasse aan het eind van het seizoen 2008-2009 het absolute hoogtepunt was. Het seizoen 2009-2010 werd een moeizaam verhaal voor de Middelstumers die uiteindelijk in de nacompetitie uitgeschakeld werden door SC Loppersum waardoor de ploeg terugkeerde in de derde klasse. En het vierde seizoen van de aimabele Bert de Vries verloopt ook redelijk wisselvallig door veel blessureleed bij bepalende spelers en ook het afscheid van clubicoon Ronnie Medema mag in dat kader niet onvermeld blijven. Maar de wegen van Bert de Vries en Middelstum scheidden dus aan het einde van het seizoen waarbij de naam van de Vries genoemd wordt als een van de kandidaten voor de vacante functie van hoofdtrainer bij Eems Boys uit Delfzijl of de Pelikanen uit Appingedam en waar binnen enkele weken ongetwijfeld meer duidelijkheid over zal zijn.