Prietpraat: Voorbeschouwing Eenrum- Froombosch

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het weekend van 23 en 24 oktober staat in het teken van de wedstrijden Ezinge- VVSV’09 (zaterdag) en op de zondag Eenrum- Froombosch waar ik voor de Ommelander Courant een verslag van mag maken.

Het weekend van 23 en 24 oktober staat in het teken van de wedstrijden Ezinge- VVSV’09 (zaterdag) en op de zondag Eenrum- Froombosch waar ik voor de Ommelander Courant een verslag van mag maken.

Eenrum                                                                                                         Froombosch

Nadat ik zaterdag een bijna thuiswedstrijd had wat kilometers betreft is het als naar een wedstrijd van de voetbalvereniging Eenrum echt een beetje thuiskomen. Want het dorp waar ik mijn jeugd heb doorgebracht blijft toch speciaal. Ik tref daar uiteraard een groot aantal bekenden, wat in Kloosterburen trouwens ook het geval is, en dat zorgt  ervoor dat een middagje Eenrum iedere keer weer een feest is. Ik heb het team van Siebrand Solinger dit seizoen twee keer zien spelen, tegen Kloosterburen en Harkstede en beide wedstrijden konden mij qua veldspel zeer bekoren. Beide wedstrijden eindigden in een gelijkspel en vooral in het duel tegen koploper Harkstede had er meer ingezeten voor Eenrum. Onder aanvoering van een geweldig spelende Kris Eze kwam Eenrum voor de rust door Nick Rijzinga en Sybolt Lindenbergh op een terechte 2-0 voorsprong. Een domme rode kaart( 2x geel) voor Niek Nienhuis gooide echter roet in het eten voor Eenrum en Harkstede wist na de rust terug te komen tot 2-2. Vorige week zondag tegen Engelbert toonde de ploeg aan over een geweldige veerkracht te beschikken en na twee keer een achterstand weg te hebben gepoetst uiteindelijk met een 3-4 zege huiswaarts te keren. Aanstaande zondag komt Froombosch op bezoek dat een zeer wisselvalige start van het seizoen kende. Verliezen tegen Engelbert in het eerste duel en een puntje tegen Warffum werd gevolgd door een duidelijke 7-1 overwinning tegen laagvlieger SGVV’07. Daarna werden er van de verdere vier duels er drie verloren waardoor Froombosch op de negende plaats terug te vinden is. Eenrum staat ondertussen op een vierde plaats en de ploeg bovenin mee blijven draaien dan zal er van het team van Klaas Uildriks gewonnen moeten worden. Gezien de potentie die in Eenrum aanwezig is aan jeugdig talent, Mattheus Nubé, Nick Rijzinga en Milan Rutkowsky, gevoegd bij voetballers als Tim Veenstra, Sybolt Lindenbergh, Kris Eze en de gebroeders Jaap en Niek Nienhuis verwacht ik eerlijk gezegd ook een thuiszege voor de vereniging waarbij ik mijn mooiste jaren als voetballer beleefde.