Prietpraat: Voorbeschouwing Ezinge-VVSV'09

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het weekend van 23 en 24 oktober staat in het teken van de wedstrijden Ezinge- VVSV’09 (zaterdag) en op de zondag Eenrum- Froombosch waar ik voor de Ommelander Courant een verslag van mag maken.

 

Het weekend van 23 en 24 oktober staat in het teken van de wedstrijden Ezinge- VVSV’09 (zaterdag) en op de zondag Eenrum- Froombosch waar ik voor de Ommelander Courant een verslag van mag maken.

ezingelogo                                                                                                               vvsv09

Zaterdag is het voor mij bijna een thuiswedstrijd want Ezinge speelt zijn wedstrijden sinds jaar en dag in Feerwerd zodat ik zaterdagmorgen de wedstrijd FC Groningen C1 tegen AZ C1 kan bezoeken wat ik doelman Robin Mennega van de C1 een beetje beloofd had. Tegen WVV werd er door Ezinge voor het eerst in deze competitie gewonnen en wel met 4-1. Dit was in aanloop naar het duel met buurtgenoot VVSV’09 een welkome opsteker want Ezinge wil uiteraard graag in de vierde klasse blijven spelen. Trainer Wobbe de Vries was dan ook een tevreden mens al wist de ervaren oefenmeester dat een zwaluw nog geen zomer maakte. Wobbe de Vries gaf aan dat het spel van zijn team goed was in de eerste wedstrijden wat ik kan bevestigen. Ik zag Ezinge twee keer, tegen de Pelikanen en Stedum, voetballen en dat zag er niet verkeerd uit. In beide duels had Ezinge minimaal een punt verdiend maar werd het helaas in beide gevallen een verliespartij. Zaterdag komt VVSV’09 op bezoek dat duidelijk ook in de hoek zit waar de klappen vallen. Blessureleed en schorsingen dragen er toe bij dat VVSV’09 nog steeds op nul punten staat en daar natuurlijk graag vanaf wil. Maar bij het duel Kloosterburen- Warffum sprak ik trainer Fokke Danhof en hij sprak de hoop uit dat er zaterdag elf fitte spelers op het veld zouden staan in Feerwerd. Hoewel het geen echte derby is verwacht ik wel veel strijd zaterdag en vooral als de herfst, zoals de verwachting is, deze week zijn intrede doet en het hoofdveld in Feerwerd zwaar te bespelen zal zijn. Dan wordt het werkvoetbal waarbij de conditioneel sterkste ongetwijfeld als overwinnaar van het veld zal stappen.