Prietpraat: Voorbeschouwing Kloosterburen-Warffum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

 Het weekend van 16 en17 oktober staat wat mij betreft in het teken van de wedstrijd SIOS- FC LEO (zaterdag) en de wedstrijd op zondag tussen Kloosterburen- Warffum.

Het weekend van 16 en17 oktober staat wat mij betreft in het teken van de wedstrijd SIOS- FC LEO (zaterdag) en de zondagwedstrijd Kloosterburen- Warffum. De laatste wedstrijd stond in eerste instantie voor mij niet op het programma want de, en daar gaan we weer, derby tussen Kloosterburen en Warffum was aan collega Merijn Slagter toebedeeld. Geen probleem want hierdoor zou ik aan mijn tweede uitstapje richting Noord-Drenthe voor de Oostermoer beginnen met het duel Tynaarlo-Pesse.

Kloosterburen                                                                                                                    Warffum                                                            Kloosterburen                                                                                                                       Warffum

Maar dit veranderde doordat Merijn verhinderd was en het dus een ritje richting Kloosterburen wordt waar, wat de standaardklasses betreft, de twee geografisch gezien hoogst spelende Groninger zondagverenigingen elkaar zullen treffen. Beide teams staan in de middenmoot met acht uit vijf ( Warffum) en zeven uit vijf ( Kloosterburen). Voor de Warfummers mag dat een prima resultaat genoemd worden. Zeges tegen Groen Geel en Blauw Geel’15 en remise, s tegen Froombosch en VVK zorgden voor de acht punten. Kloosterburen behaalde ook twee zeges en dat was eveneens tegen Groen Geel en Blauw Geel ’15. In de vlakke derby tegen Eenrum op 3 oktober behaalde Kloosterburen het zevende punt. Daarnaast werd er twee keer verloren van VVK en Engelbert zodat het duidelijk mag zijn dat thuisclub Kloosterburen alleen maar gebaat is bij een zege. Want trainer Willem Pettinga en de spelersgroep spraken voor aanvang van het seizoen de wens uit om te proberen promotie naar de vierde klasse te realiseren. Warffum is met een andere intentie aan het seizoen begonnen maar nu er in het begin van de competitie al aardig wat punten bijelkaar gesprokkeld zijn moeten de overige ploegen terdege rekening houden met de Warfummers.

Op papier schat ik Kloosterburen iets sterker in maar dat is alleen maar op papier en zegt helemaal niets. Ik heb Warffum dit seizoen voor de beker zien voetballen tegen Actief en toen speelde het team van trainer Willem Kluin een uitstekende wedstrijd. Goed verzorgd voetballend boden ze de tweede klasser goed partij en was de 3-0 nederlaag zelfs iets geflatteerd. Maar zondag is duidelijk een ander duel want Willem Pettinga zal met zijn ploeg zeker niet als een grijze muis door de competitie willen dartelen. Een rol die de club Kloosterburen ook niet verdiend als men kijkt wat er verder binnen de club gaande is. Het aantal reclameborden mag daarbij als voorbeeld genomen worden waar veel verenigingen met grote ogen van verbazing naar kijken. Dat groot aantal ( ruim tachtig) zijn er in Warffum niet langs het veld te zien maar daar zullen op korte termijn wel nieuwe kleedkamers verschijnen wat duidelijk voor meer uitstraling zal zorgen. Zo krijgen we zondag twee verenigingen in Kloosterburen te zien die voorlopig nog geen plannen hebben om het zondagvoetbal te verlaten en die er hopelijk voor het publiek een mooi duel van zullen maken.