Voorbeschouwing weekend 16 en 17 oktober

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het weekend van 16 en17 oktober staat wat mij betreft in het teken van de wedstrijd SIOS- FC LEO (zaterdag) en is de zondag nog een verrassing op het moment dat ik deze vooruitblik schrijf.

Het weekend van 16 en17 oktober staat wat mij betreft in het teken van de wedstrijd SIOS- FC LEO (zaterdag) en is de zondag nog een verrassing op het moment dat ik deze vooruitblik schrijf.

        FCLeo                                                                                     SIOS

Deze verrassing komt voort uit het feit dat in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant er relatief weinig clubs zijn die op zondag voetballen namelijk Bedum, Eenrum, Hunsingo, Kloosterburen en Warffum.

Qua wedstrijden kan het dan gebeuren dat de spoeling dun is en er zoals in het geval van komende zondag maar twee clubs zijn die thuis spelen. Kloosterburen en Warffum spelen tegen elkaar en Hunsingo krijgt Leek Rodenburg op bezoek. Gezien het feit dat er enkele collega, s door hun eigen voetbalactiviteiten alleen op zondag een verslag kunnen maken is het logisch dat bijvoorbeeld Jasper ( spelend in Viboa 1) en Merijn ( spelend in Omlandia 5) deze wedstrijden krijgen toegewezen. Voor mij wordt de zondag dus een verrassing want als ik niet voor de Ommelander Courant op zondag langs de lijn sta doe ik dat voor de Oostermoer de regionale krant die in Noord-Drenthe uitkomt en ook bij de Noordpers in Uithuizen gedrukt wordt. Een leuke ervaring en een voetbalwedstrijd bezoeken waar dan ook in Nederland blijft mooi

Maar zaterdag dus de wedstrijd SIOS-FC LEO waarin de ploeg uit Sauwerd eindelijk wel eens weer wil winnen is mijn indruk. Want na de twee zeges op zoals het er nu naar uitziet de zwakke broeders VVSV'09 en WVV en het gelijkspel tegen Godlinze volgden er drie nederlagen tegen Mussel, Poolster en GEO. Geen nederlagen met cijfers waaruit bleek dat de ploeg was weg gespeeld maar wel negen verliespunten. De thuisploeg zal er dan ook alles aan willen doen om het duel winnend te willen afsluiten maar treft in FC LEO wat dat betreft geen ideale tegenstander. De Leensters zien zichzelf terug op de tweede plaats en hebben al vijftien punten uit zes duels behaald. Er werd alleen van SC Scheemda verloren waarvan iedereen vond dat van Scheemda verliezen geen schande is maar waar trainer Jaap van der Ploeg waarschijnlijk anders over denkt.

Jaap kennende, en ik ben het met hem eens, zal hij namelijk zeggen dat zijn team tegen Scheemda in de rust met 2-0 voor had moeten staan als Peter Kolkena wat koelbloediger was geweest.  FC LEO is dus een ploeg die een uitstekende start kent waardoor thuisclub SIOS stevig aan de bak zal moeten om de punten in Sauwerd te houden. Maar trainer Rob Brouwer kent als oud-trainer van Stedum het elftal van de Leensters goed en zal vast met een gedegen plan komen om na drie verlies partijen samen met zijn ploeg als winnaar van het veld te stappen

Kortom weer een wedstrijd in de vierde klasse C waarbij de winnaar van te voren niet te voorspellen valt.