Groninger en Asser voetbalscheidsrechters winnen Nederlands Kampioenschap zaalvoetbal in Emmeloord

Geschreven door Marcel Bellinga. op . Geplaatst in Prietpraat

Het voetbalteam van Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken heeft in Emmeloord het Nederlands kampioenschap zaalvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen/COVS-teams veroverd. Dat is voor het eerst in de geschiedenis. Vorig jaar werd het team, dat zichzelf REF United noemt, tweede. In 2015 werd al het NK veldvoetbal gewonnen.
Profielfoto van sv. groningen
COVS Zwolle organiseerde dit jaar het NK in Emmeloord. Het team van coach Harold Basstra en leiders Marc van der Haak en Sam Dröge wonnen in de poule met 7-0 van HZO Drenthe, 3-0 van Nijverdal en 1-0 van Boxmeer-Cuijk. In de halve finales werd Oss-Uden met 1-0 verslagen, waarna in de finale met 6-2 opnieuw gewonnen werd van Nijverdal.

Topscorer was Koen van der Laan. Keeper Adem Secer kreeg slechts twee doelpunten tegen. Het team bestond verder uit Sander Eisinga, Jurjen Kaper, Bart Pleiter, Mauricio Plat, Derk Hofman, Tiemen Dijk en Dogan Karacaoglan.

Op www.covsgroningen.nl een verslag en foto's van het toernooi, dat jaarlijks wordt georganiseerd. Per district mogen de beste teams meedoen. Behalve winnen is vooral de onderlinge ontmoeting van scheidsrechters uit het hele land van belang.

Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is met 222 leden de grootste scheidsrechtersvereniging van Nederland. De vereniging is actief in stad en provincie Groningen en de kop van Drenthe (tot en met Assen). De vereniging is aangesloten bij COVS Nederland.