FC LEO en GRC Groningen weten beide wat er moet gebeuren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nog een volledige speelronde hebben we te gaan wat het amateurvoetbal betreft en dan is het is de tijd voor de kerstboom, kalkoen, ‘flappie’ en de oliebollen. Voor sommige clubs betekent dat eindelijk winterstop en een ander zal denken, we zitten in een leuke ‘flow’ dus laten we maar doorspelen.
logo
Waar dat niet voor zal gelden, zal zaterdag voor FC LEO en GRC Groningen zijn. Beide teams behoren tot de laagvliegers in 4C met in het geval van FC LEO 8 punten uit elf duels en met 9 punten uit 12 duels voor de gasten uit Groningen. Dat zijn geen aantallen wat je de kerststol de komende feestdagen even wat lekkerder doet smaken wanneer je vierdeklasser wilt blijven. Dan moet er zaterdag namelijk wel even wat gebeuren. Het is daarom een simpel verhaal zaterdag in Leens, er moet door beide teams absoluut gewonnen worden. Dat beide teams zo laag op de ranglijst staan is verbazend. FC LEO degradeerde uit de derde klasse en de verwachting was een beetje dat een plaats in de subtop haalbaar moest zijn. GRC Groningen werd kampioen in de vijfde klasse en ook daar werd er aan een plaats in de subtop gedacht. Maar aan de vooravond van de winterstop vinden we FC LEO op een 13e en GRC Groningen op een 12e plaats op de ranglijst terug. Dat is duidelijk beneden de verwachtingen en waar ongetwijfeld oorzaken voor te vinden zijn. Maar oorzaken of niet, zaterdag telt alleen een zege. Een zege die hopelijk op een betere grasmat mag worden bevochten dan die waar enkele weken geleden FC LEO en SIOS hun onderlinge tweestrijd op moesten spelen. Dat had namelijk niets met een voetbalveld te maken en wat betreft mogen we hopen dat de ‘’hulptroepen’ van de gemeente De Marne de sportvelden in hun gemeente nog even heeft gerold.

Beide teams speelden ooit een keer eerder tegen elkaar en dat was in het seizoen 2012-2013. Toen betrof het een bekerduel die door de thuisploeg met 5-0 werd gewonnen door de thuisploeg. Of die uitslag morgen in Leens ook op het elektronisch scorebord zal staan betwijfel ik eerlijk gezegd en andersom gaat het denk ik ook niet worden in een wedstrijd waarin verlies betekend dat je toch wat ‘beroerd’ richting de winterstop gaat.