Noordwolde ook te sterk voor Glimmen,

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Noordwolde wist zaterdagmiddag ook het op papier lastige duel tegen Glimmen winnend af te sluiten. In Glimmen werd het namelijk een 4-2 zege voor Noordwolde wat door deze fraaie zege op een keurige tweede plaats in zaterdag 3C blijft staan.

 Bron: Ommelander Courant
Voor Noordwolde begon de wedstrijd tegen Glimmen niet echt geweldig. Al in de 9e minuut kwam er namelijk een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord te staan. Vier minuten later stonden beide partijen echter weer gelijk toen Anthonie Buist de 1-1 op het scorebord schoot. Twee minuten later was het weer raak voor de gasten. Goed voorbereidend werk van Joram Wijnstra bracht de bal bij Bart Hollink die vervolgens de 1-2 achter de goalie van Glimmen schoot.

In de rust hamerde Roy Kamps er bij zijn ploeg op dat men scherp moest blijven omdat Glimmen in eerdere edities tegen Noordwolde steeds na de rust had toegeslagen. Maar toen Silvan Havinga er in de 48e minuut al 1-3 van wist te maken nam Noordwolde de touwtjes nog steviger in handen. In de 60e minuut werd het allemaal nog leuker voor de gasten toen Joram Wijnstra, na uitstekend voorbereidend werk van absolute uitblinker Bart Hollink, de 1-4 binnenschoot. Een stand die er voor zorgde dat Noordwolde vanaf dat moment de wedstrijd rustig kon uitspelen. In de slotfase werd het echter toch nog even weer spannend in Glimmen toen Tim Oosterhof de stand terugbracht tot 2-4. Maar verder liet Noordwolde het niet meer komen zodat Roy Kamps na afloop zeer tevreden was over de verrichtingen van zijn ploeg. ,,Noordwolde heeft het altijd lastig tegen Glimmen. Maar we lieten in deze wedstrijd duidelijk zien dat we als jonge ploeg zijn gegroeid en dat geeft deze zege extra glans.”