Gehavend Kloosterburen boekt fraaie zege.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Kloosterburen herstelde zich zondag prima van de nederlaag tegen streekgenoot Eenrum. In Froombosch boekte Kloosterburen namelijk een ruime 7-1 zege op de plaatselijke hoofdmacht.
  Bron: Ommelander Courant

Na iets meer dan een half uur ging Kloosterburen al met 0-2 aan de leiding in het duel tegen Froombosch. Jasper Wiersum was toen al twee keer succesvol geweest doordat hij zijn directe tegenstander twee keer te snel af was. Nog voor de pauze werd het nog leuker voor de gasten toen weer Jasper Wiersum en Bart Korhorn de stand op 0-4 brachten. Dat zorgde dat er al in de eerste helft  geen vuiltje meer aan de lucht was voor de bezoekers die het ook tegen Froombosch weer met een karrenvracht aan invallers moesten doen.
Na de pauze bleven de gasten duidelijk de  bovenliggende partij in en tegen  Froombosch dat  in de 54e minuut een vijfde tegentreffer moest incasseren. Rick de Schutter was aan de kant van Kloosterburen de speler die de felicitaties in ontvangst mocht nemen. Na de 0-5 duurde het tot aan het laatste kwartier dat er weer gescoord werd in Froombosch maar toen ging het ook snel. Jasper Wiersum maakte er met zijn vierde goal van de middag 0-6 van en in de slotminuten was de jonge spits nogmaals succesvol en kwam er een stand van 1-7 stand op het scorebord te staan. Een 1-7  omdat een eigen goal van Kloosterburen de thuisploeg even daarvoor  de eretreffer had bezorgd. Een stand wat uiteindelijk ook  de eindstand werd  en waar trainer Pieter Oosterhuis na afloop zeer tevreden mee was. ,, We hebben met een ongelofelijk gehavende ploeg een voor Kloosterburen vaak lastig duel met ruime cijfers gewonnen. Dan kun je als trainer alleen maar tevreden zijn.”