SV Bedum-VVK : Er telt niets anders dan drie punten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Dit weekend staat er weer een volledig competitieronde op het programma. Dat betekent dat er weer twee wedstrijden zijn waar ik namens de OC bij aanwezig ben.
logo
Waar zaterdag koers wordt gezet naar Leens is het zondag Bedum waar ik langs de lijn mag staan. In Bedum staat het duel tussen SV Bedum en VVK op het programma waarin voor beide ploegen maar een ding telt en dat zijn de drie punten. De Bedumers hebben tot nu toe tien duels gespeeld waarin men achttien punten behaalde. Dat betekent echter ook twaalf verliespunten en dat is, wanneer je bovenin wilt meedoen veel. Eigenlijk is dat teveel. VVK speelde tot nu 9 duels waarin het 12 punten bijeen voetbalde. Dat bekent dat VVK vijftien verliespunten en dat is dus ook teveel. Maar in een knotsgekke zondag 5D is echter niets gek. Want in 5D regent het namelijk vreemde uitslagen en is er geen ploeg die er echt bovenuit steekt. Ik heb al aardig wat van ploegen uit zondag 5D in actie gezien maar als ik eerlijk ben zou ik als kampioen of promovendus even niet blij worden. Ik was vorig seizoen bij het uitduel Donkerbroek-SV Bedum. Een duel dat moest beslissen wie van beide verenigingen zich dit seizoen vierdeklasser mocht noemen. Tot groot verdriet van Donkerbroek werd dat toen de thuisploeg waar van alles gebeurde maar er van weinig feestgedruis sprake was. In Donkerbroek hadden ze een vooruitziende blik want de Donkerbroekers staan in zondag 4B met twee punten uit 10 duels hopeloos onderaan.

Dat scenario zou ook volgend seizoen kunnen gebeuren want een ploeg die er echt bovenuit steekt heb ik in 5D nog niet gezien. Vorige week stond het stormachtig duel tussen Warffum en Blauw Geel’15 op het programma waar niet alleen de wind de spelers parten speelde. Van stormachtige omstandigheden zal zondag geen sprake zodat we wel iets in Bedum mogen verwachten van en de thuisploeg en de gasten uit Groningen. Beide teams zijn het gewend om op kunstgras te spelen en beide teams moeten op de aanval spelen want alleen drie punten helpen beide teams om aansluiting te houden bij de ploegen bovenin in een verder zeer vermakelijke zondag 5D.