Poule-indeling derde editie Hogeland Cup

Geschreven door org. Hogeland Cup op . Geplaatst in Prietpraat

In sporthal De Mencke te Uithuizen is dinsdagavond 15 november de loting van de derde editie van de Hogeland Cup verricht. Het toernooi wordt ook geheel in deze Uithuizer sporthal afgewerkt en wordt op dinsdag 27 december afgetrapt met het B-toernooi. Op deze avond worden er twee poules afgewerkt, waarbij er net als in de complete poulefase gekozen is voor een speelduur van een kwartier per wedstrijd. Op deze manier hoopt de organisatie van de Hogeland Cup op meer attractiviteit en spanning tijdens de wedstrijden en wordt het toernooi in zijn geheel compacter en overzichtelijker.

Helaas kreeg de organisatie net als tijdens de eerste twee edities te maken met afmeldingen van diverse verenigingen. Zo is de zaterdagtak van SV Bedum een opvallende afwezige, net als SC Loppersum en Noordwolde. In het B-toernooi ontbreken ook diverse ploegen. Wél mooi om te vermelden is dat Zeester en SV TEO wel voor de eerste keer hun opwachting zullen maken tijdens de Hogeland Cup. Uiteindelijk zijn er zowel in het B- als A-toernooi voor de heren vier poules met vier ploegen, waarbij de poulewinnaars van het B-toernooi zullen doorstromen naar het A-toernooi. En na de succesvolle pilot met het damestoernooi van vorig jaar, is besloten om daar ook deze keer een vervolg aan te geven. Daardoor is de complete poule-indeling als volgt:

Poule B1 | WO 28-12 - vanaf 19.00 uur

Noordpool UFC

Meedhuizen

SV Onderdendam

Holwierde

Poule B2 | DI 27-12 - vanaf 19.00 uur

Stedum

Ezinge

Farmsum

Rood Zwart Baflo

Poule B3 | DI 27-12 - vanaf 20.36 uur

Eenrum

Zeester

't Zandt

Warffum

Poule B4 | WO 28-12 - vanaf 20.36 uur

SV TEO

SV Woltersum

Usquert

SV Bedum (zondag)

Poule A1 | MA 02-01 - vanaf 19.00 uur

Omlandia

Winsum (zondag)

SIOS

Winnaar Poule B4

Poule A2 | MA 02-01 - vanaf 20.36 uur

Winsum (zaterdag)

Corenos

SV De Heracliden

Winnaar Poule B1

Poule A3 | DI 03-01 - vanaf 19.00 uur

NEC Delfzijl

De Fivel

Middelstum

Winnaar Poule B3

Poule A4 | DI 03-01 - vanaf 20.36 uur

Appingedam

Poolster

De Pelikanen

Winnaar Poule B2

Damestoernooi:

Poule D1 | DO 29-12 - vanaf 19.00 uur

Winsum VR

SIOS VR

EKC VR

SV Bedum VR

Poule D2 | DO 29-12 - vanaf 20.36 uur

SV De Heracliden VR

Middelstum/KRC VR

Farmsum VR

De Pelikanen VR

Poule D3 | VR 30-12 - vanaf 19.00 uur

Holwierde VR

Corenos VR

Rood Zwart Baflo VR

SC Loppersum VR

Naast de Hogeland Cup voor heren (A- en B-toernooi) en de dames, zal tijdens deze derde editie ook weer een toernooi voor A-junioren worden gehouden. Hierover wordt later meer bekendgemaakt. Hierover is alvast bekend dat dit toernooi in zijn geheel zal plaatsvinden op woensdag 4 januari. De halve finales voor het hoofdtoernooi van de Hogeland Cup zullen worden gespeeld op donderdag 5 en vrijdag 6 januari. De grote finaledag vindt net als tijdens de voorgaande twee edities weer plaats op zaterdag 7 januari


Bron: Facebookpagina Hogeland Cup.