Gehavend ’t Zandt verliest van NEC Delfzijl

Geschreven door Sander Doorn op . Geplaatst in Prietpraat

Afgelopen zaterdag namen de mannen van ’t Zandt het op tegen het vijfde van NEC Delfzijl. Bij ’t Zandt ontbraken er zeven spelers, waaronder topschutter Peter van Weerden.


 door: Sander Doorn.
Desondanks begon ’t Zandt vel aan de wedstrijd en wist hierdoor ook lang de nul te behouden. Het was uiteindelijk Miquel Rosa die in de 20e minuut de havenstad bewoners op voorsprong schoot (1-0). ’t Zandt probeerde nog wel wat terug te doen, zo werd een schot van Sam Schellekens knap gepareerd door de sluitpost van NEC en spatte een schot van Cees bij de Leij uiteen op de lat. Uiteindelijk wist NEC er voor rust nog 4-0 van te maken en was het voor de elf  ’t Zandtster duidelijk dat er niets meer te halen viel in Delfzijl.  In de tweede helft wisten de Delfzijlster nog drie maal te scoren waardoor er een eindstand van 7-0 op het scorebord stond. In de slotminuut had Sander Doorn de eer van de ’t Zandtsters nog kunnen redden, maar hij schoot rakelings langs het doel.

Aanstaande zaterdag neemt ’t Zandt het om twaalf uur op tegen de reserves van buurman de Fivel. De ’t Zandtsters gaan voor de laatste keer op bezoek bij het E.J. Keijer Sportpark in Zeerijp en willen dit niet zomaar voorbij laten gaan. Om dit laatste bezoek aan de Fivel extra bijzonder te maken gaan de mannen van ’t Zandt per spelersbus naar Zeerijp . De bus vertrekt om elf uur vanaf ’t Zandt Siro en voor supporters is het ook mogelijk om deze bijzondere rit mee te beleven