SIOS en Oranje Nassau treffen elkaar in 'Piet Paulusma-duel'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Dit weekend staat voor het amateurs in het teken van het bekervoetbal en eventuele inhaalduels. Dat betekent een rustig weekend want behalve Warffum zijn alle zondagclubs op het Hogeland al uitgeschakeld waarbij de Warffumers ook nog eens op zaterdag tegen Holwierde speelt.
logo
Voor mij staat het duel tussen vierdeklasser SIOS en hoofdklasser Oranje Nassau op het programma. SIOS wist in een poule met v.v. Winsum-zondag, Ezinge en Oosterparkers als eerste te eindigen. Oranje Nassau kwam door een 3-0 nederlaag tegen OJC Rosmalen in de districtsbeker terecht en ziet zich zaterdagmiddag terug op sportpark ‘De Lange Twee’ in Sauwerd. Een gegeven waar beide teams blij mee mogen zijn. Je moet er namelijk niet aan denken dat dit bekerduel op sportpark Coendersborg gespeeld had moeten worden. Dan hadden de supporters van SIOS al voor wat sfeer moeten zorgen. Want de belangstelling uit het kamp van ON zou ongetwijfeld minimaal zijn geweest. Maar gelukkig voor alles en iedereen wordt het duel bij de vierdeklasser gespeeld en zoals het eigenlijk altijd behoort te zijn. De laagst spelende vereniging heeft het thuisvoordeel.

Wat we zaterdag in Sauwerd moeten verwachten is eigenlijk een beetje ‘Piet Paulusma-praat’. Het kan namelijk vriezen of dooien en dus alle alle kanten op, zo las ik in een voorbeschouwing op een andere voetbalsite. Want wat het resultaat morgen ook is, voor ON valt er maar weinig en voor SIOS alles te winnen. De club uit Sauwerd is sowieso spekkoper want de pers zal morgen in groten getale richting dit duel komen. Iets wat voor een kleine vereniging, wat SIOS is, heel erg mooi is. Wat ik niet verwacht is dat de formatie uit Sauwerd zich gaat ingraven tegen een op papier veel sterkere tegenstander. Dat is iets wat de formatie van trainer Erwin Molog namelijk niet ligt. In Sauwerd wil men voetballen en niet zich helemaal ingraven om dan uiteindelijk alsnog met ruime cijfers te verliezen.