Z.E.C moet zaterdag gewoon bij de les blijven

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zaterdag en zondag staan de wedstrijden in speelronde 7 op het programma. Een speelronde met voor mij op zaterdag een duel in Zandeweer en voor de zondag in een voor mij nabijgelegen Winsum.


logo
Zaterdag staat in Zandeweer het duel Z.E.C. –Meedhuizen op het programma. Een duel tussen twee ploegen die in punten gelijk staan maar na zes duels al een straatlengte achterliggen op drie ploegen bovenaan de ranglijst. Want waar Stedum en Oosterparkers vijftien punten hebben, en koploper Noordpool nog eentje meer, hebben wisten Z.E.C. en Meedhuizen er ieder zes bij elkaar te sprokkelen. De thuisploeg deed dat met een zege en drie gelijke spelen en de bezoekers wonnen twee keer en verloren de overige vier duels. Dat zorgt er uiteraard voor dat beide teams in de eerste periode geen rol van betekenis meer spelen. Maar toch staat er zaterdag voor de thuisploeg een sportief belang op het spel. Want de thuisploeg zal eindelijk eens een thuisduel willen winnen. Drie keer speelden de Zandeweersters thuis. Tegen Oosterparkers verloren en werd er gelijkgespeeld tegen Noordpool en WVV. Twee puntendelingen waar Z.E.C. niet ontevreden over mocht zijn. Want zowel Noordpool als WVV was eigenlijk beter dan de formatie van trainer Douwe Maat.

Eerder dit seizoen zag ik Meedhuizen in actie tegen Noordpool. Geen ploeg waar je van dacht, die gaan even vol gas richting de kop van de ranglijst. In Uithuizen werd het toen 3-1 voor de thuisploeg in een duel wat gerust als bar slecht beschouwd mocht worden. Wat dat betreft liggen er kansen voor de Zandeweersters die echter wel tegen een team speelt dat eerder in het seizoen wel van Wagenborger Boys wist te winnen. Dat deden de Groen/Witten vorige week namelijk niet. De ploeg liep toen meer tegen zichzelf en de scheidsrechter te voetballen dan tegen de eigenlijke tegenstander Wagenborger Boys. Wanneer Z.E.C. dat gedoe morgen tegen Meedhuizen achterwege laat zijn er echt wel kansen voor de thuisploeg om de drie punten voor de eerste keer dit seizoen in eigen huis te houden.