De concurrentie hoopt op een gelijkspel in Kloosterburen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het komend weekend staat in het teken van alweer de vierde speelronde voor de standaardteams in het amateurvoetbal. Een vierde speelronde die in de diverse competities de krachtsverhoudingen al een beetje laat zien.

                      Profielfoto van SV Bedum
In Kloosterburen staat zondag het duel tussen Kloosterburen en SV Bedum op het programma. Beide teams zag ik in dit nog prille seizoen beide een keer in actie. SV Bedum speelde tijdens de tweede speelronde gelijk tegen Eenrum en Kloosterburen verloor vorige week met 3- 1 in de streekderby tegen Warffum. Dat zorgt dat beide teams zondag vol voor de winst zullen gaan om niet  al vroeg in het seizoen achterop te geraken. Want wie zondag in Kloosterburen verliest moet er daarom  al een beetje op hopen dat de teams bovenin punten verspelen. In deze klasse zijn alleen Warffum en VVK nog zonder puntverlies maar  beide teams zijn nog maar twee keer in actie gekomen. Zondag staat op Het Noorden VVK-Warffum op het programma zodat er maximaal een ploeg zonder verliespunten overblijft.   

In Kloosterburen zal het echter een duel worden waarbij Bedum nog wel even aan vorig seizoen zal terugdenken. De Paarshemden liepen toen tegen een 2- 1 nederlaag aan tegen een thuisploeg die zijn hele ziel en zaligheid in de strijd gooide om tot een goed resultaat te komen. Mede door een in dat duel uitblinkende doelman Sander Adema was er in dat duel geen doorkomen aan voor de Bedumers die zwaar teleurgesteld van het veld stapten. Iets wat zondag weer zou kunnen gebeuren want Kloosterburen is op sportpark Westerklooster lastig te bespelen. Maar Dick Visser een beetje kennende zal hij zijn ploeg nog wel even wijzen op het duel van vorig seizoen. Want Visser wil dit jaar absoluut bovenin meedoen maar wat natuurlijk ook geldt voor zijn collega Pieter Oosterhuis. De oefenmeester had in het duel voldoende positieve punten gezien waar men bij de thuisploeg op voort kan borduren en wat ook zeker kan. Daarom verwacht ik zondag in Kloosterburen een duel  tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn en waar de concurrentie van hoopt dat het op sportpark Westerklooster een gelijkspel wordt