Gert de Wal: PJC gaat ook dit seizoen bovenin meedoen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Trainer Gert de Wal begint aan zijn vierde jaar als trainer van PJC en wil graag met de ploeg uit Nieuwe Pekela promoveren. Iets wat volgens De Wal zeker tot de mogelijkheden behoort omdat de groep die hij tot zijn beschikking heeft breder is dan in voorgaande jaren.

,,Het vorig seizoen werd het voor ons een derde plaats plus het winnen van de tweede periode. Maar door een overschot aan blessures was het seizoen net even te lang. Daarom ben ik blij dat we dit seizoen wat ruimer in de spelers zitten, vertelt De Wal die wel afscheid moest nemen van Erwin Buurmeijer. ,,Voor Erwin was het op een gegeven moment klaar. Er kwamen blessures en daarom heeft hij er goed aangedaan om een punt achter zijn loopbaan te zetten. Vanuit de jeugd zijn er nu wat jongens doorgeschoven en ik hoop dat we mede daardoor nog weer een stap kunnen maken. PJC hoort namelijk in de vierde klasse thuis. Het is een mooie stabiele vereniging die daar prima zou passen, aldus De Wal die dus wil meedoen om de prijzen. ,,Absoluut en wat we gezien de resultaten van vorig jaar ook een beetje aan onze stand verplicht zijn. “

Maar in het voetbal is niet alles vanzelfsprekend weet ook Gert de Wal. ,,Je moet eigenlijk direct het geluk hebben dat je in een goede ‘flow’ terecht komt. Dat geeft namelijk direct het nodige vertrouwen. Dat is iets wat iedere ploeg nodig heeft en waar wij geen uitzondering op zijn. En verder is het, net als ieder jaar de eerste weken aftasten wat de andere ploegen betreft. Persoonlijk verwacht ik wel wat van Wedde, BNC en SPW. Dat zijn voor mij samen met PJC de belangrijkste kanshebbers voor het kampioenschap.”