Jos de Vriesde : ,,Bij Meeden gaan we niet direct rare dingen roepen.”

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Meeden degradeerde vorig seizoen vanuit de vierde naar de vijfde klasse. Een degradatie die volgens trainer Jos de Vriesde een duidelijke oorzaak had.
Afbeeldingsresultaten voor foto voetbal
,,In het seizoen 2015-2016 hebben we in totaal 37 spelers gebruikt. Dat is natuurlijk veel te veel. De oorzaak was een veelvoud aan blessures, schorsingen en weekendjes weg. Dat breekt je met een smalle selectie natuurlijk op. Daarnaast zaten we in een klasse met kwalitatief sterke tegenstanders. En wanneer je dat allemaal bij elkaar optelt dan moet je tot de conclusie komen dat degradatie onafwendbaar was.”

Voor dit seizoen zit Jos de Vriesde wat ruimer in spelers maar waakt hij er voor om qua doelstelling hoog van de toren te blazen. ,, Er wordt altijd wel naar een degradant gekeken als een ploeg die direct weer wil terugkeren. Maar vaker lukt dat niet dan wel. Vandaar dat ik ook niet roep dat we dat wel ‘even’ gaan doen. We gaan voor een plaats bovenin de middenmoot en kijken vanuit die doelstelling wel wat er verder mogelijk is. De groep is wat dat betreft positief en dat is altijd een goede basis. En verder is het zo dat je pas na een vijftal duels kunt zien hoe de krachtsverhoudingen liggen. Daarom waag ik mij ook nog niet voorspellingen. Dat heeft nog totaal geen zin want mede doordat het Noorden laat vakantie had is er in het bekertoernooi nog bijna geen ploeg compleet geweest.”

Bron: De Koerier