Robin Zuidema in eerste oefenduel op schot voor Gorecht

Geschreven door Gorecht op . Geplaatst in Prietpraat

Na een niet al te zware ochtendtraining mochten de spelers van Gorecht weer in actie komen na een welverdiende vakantie die het team had na een prachtig seizoen. Maar nu begon iedereen weer op nul en was de eerste test voor de eerste klasse tegen de zondag-eersteklasser WVV uit Winschoten.

Profielfoto van V.v. Gorecht Bron: www.tweenul.nl

In deze wedstrijd was het eerste kansje voor WVV toen Thijs Hekman in de 13e minuut het balbezit slordig verspeelde waarna een speler van WVV kon schieten en keeper Jelmer Kiewiet goed reageerde en het schot verwerkte tot corner. In de 16e minuut zag het publiek de mooiste aanval van Gorecht na dat de bal goed aan Frank van der Veen werd gegeven en laatstgenoemde leverde de bal in het zestienmetergebied af waarna er een prachtige combinatie plaatsvond en van Stempvoort uiteindelijk naast schoot. In de 40e minuut kwam WVV plotseling op voorsprong nadat een speler met een geplaatst schot vanaf rand 16 via binnenkant paal 0-1 op het scoreboard zette en drie minuten later liet de spits van WVV aantekenen voor de 0-2 na zwak verdedigen van de zwart-witte defensie kon hij de bal van zijn medespeler ontvangen en hij maakte dit buitenkansje koel af.

Voor de tweede helft leverde trainer Bert Vos een nagenoeg volledig gewijzigde formatie af. In de 52e Minuut schoot spits Robin Zuidema vanuit een lastige hoek schoot maar de keeper anticipeerde goed schoot nog geen minuut later lag de bal via de diezelfde spits in het netje nadat een een verdediger van WVV zich liet verrassen en de aanvaller koel bleef oog in oog met de keeper,1-2. In de 70e minuut werd de spits wederom weggestuurd dit keer door Twan Boersma en Zuidema bleef wederom koel tegenover de keeper en zin teller staat op twee. En na een minuut was het weer hangen nadat Gerben Bouwman diezelfde spits had weggestuurd, deze naar binnen trok en voor de 3-2 liet aantekenen, de toeschouwers op de Koepel werden getrakteerd op een loepzuivere hattrick. De laatste wapenfeiten van deze wedstrijd waren dat Rens van Hartingsveld een dot van een kans voor open goal kreeg en deze vanuit de lucht over het doel heen werkte, een schot van de de spits voorlangs en een afstandsschot van WVV dat tot corner werd verwerkt door Jelmer Kiewiet. Al met al een verdiende overwinning voor de mannen van Bert Vos en zijn staf.