Geen 'sub-league' bekervoetbal in de gemeente De Marne

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het nieuwe voetbalseizoen nadert met rasse stappen. Want over precies vier weken hebben de standaardteams er in veel gevallen al twee bekerduels opzitten.
logo
Dit seizoen gaat het allemaal een beetje anders dan anders in het bekervoetbal. Want waar dat eerder alleen in de hogere regionen van het amateurvoetbal gebeurde zijn nu in alle klassen de zaterdag en zondagclubs in een pot gegooid. Dit omdat er steeds meer clubs wel een beetje klaar waren met het op een doordeweekse avond naar ‘Verweggistan’ te moeten vliegen voor een bekerduel dat door het merendeel als een oefenduel wordt gezien.

Het in een pot gooien van clubs levert natuurlijk prachtige derby’s op maar ook situaties waar je van denkt …. Er zullen derby’s komen die nog nooit als een officieel duel gespeeld zijn zoals op het Hogeland de duels tussen Kloosterburen, VVSV’09 en FC LEO. Mooie streekderby’s in een poule die nog mooier had kunnen zijn. In de gemeente De Marne zijn op dit moment vijf verenigingen actief in het zondagvoetbal. Van die vijf besloot Eenrum om zich niet voor het bekertoernooi in te schrijven. Dat kan en er waren meer die iets hadden van, het bekervoetbal vinden we leuk maar dan voor een ander. Daardoor bleven er in De Marne vier teams over voor het bekertoernooi. Vier ploegen wat ook het aantal is wat er in een poule is geplaatst.

Waar je, gezien de indeling op postcode, dus mocht verwachten dat Zeester, VVSV’09, FC LEO en Kloosterburen elkaar zouden treffen werd dat anders. Want Zeester werd vervangen door derdeklasser Grijpskerk zodat de ‘sub-league’, wie is de beste in De Marne, de mist inging. Een gemiste kans want reken maar dat dit een beetje was gaan leven in de Gemeente De Marne. Natuurlijk weet ik dat een trainer in veel gevallen het ‘bekeren’ als opwarmertje voor de competitie ziet. Een begrijpelijke beslissing want een vijfde klasser die de laatste acht bereikt is even zeldzaam als een eerlijke FIFA-bobo. Maar een beetje strijd tussen dorpen uit een gemeente had prima gekund want gezien de klasse waar Zeester nu in is geplaatst, met ploegen als Kollum, De Lauwers en Oostergo, had Grijpskerk daar prima tussen gepast.