Speedsoccer League in September van start.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Enkele dagen geleden werd ik geattendeerd op de Speed Soccer O13 League. Een competitie die vanaf 14 september in het Indoor Centre in Groningen wordt georganiseerd.De League

De Speedsoccer League is een idee van drie bevlogen jeugdtrainers. Uit eerdere positieve samenwerkingen met het Indoor Soccer Centre en de enthousiaste reactie van jeugdspelers na een potje Speedsoccer kwam het idee tot stand om een echte competitie te beginnen. Met de Speedsoccer League wordt de jeugdspelers uit de omgeving Groningen de kans geboden om zich nog verder te ontwikkelen onder deze unieke speedsoccer-omstandigheden.

Het Spel

Wedstrijden worden gespeeld met 4 veldspelers en 1 keeper op een veld van 30 x 15 meter. Vanwege de boarding en de netten rondom speelveld kan de bal niet uit. De combinatie van het veld en échte wedstrijden maken een rijke en uitdagende voetballeeromgeving. Spelers moeten in kleine ruimte zeer snel handelen en zoeken naar oplossingen. Ze komen continu in (betekenisvolle) duels, zowel aanvallend als verdedigend. Opgeven is geen optie, aangezien het spel continu doorgaat! Alleen bij een vrijbal of na een doelpunt ligt het spel even stil. Vanwege de relatief hoge betrokkenheid van alle spelers op het spel, de vele duels, acties, schoten en doelpunten is Speedsoccer een geweldige toevoeging voor spelers, vertelt Willem Strijland die een van de organisatoren van de Speed Soccer League is. 'Dat is wel de achterliggende gedachte en we hopen uiteraard dat deze eerste Speed Soccer League een aanzet is tot een succesvol vervolg in andere leeftijdscatogorieen.

Er zal in totaal 10 woensdagmiddagen worden gespeeld in het Indoor Centre waar de wedstrijden om 17.30 uur beginnen en waarbij SV Bedum O13 een van de deelnemende ploegen zal zijn. Dat zorgt dat Puurvoetbalonline, als dé site die het amateurvoetbal in onze regio promoot, ruim aandacht aan dit toernooi gaat besteden waar naast SV Bedum teams van BVO's en topamateurclubs aan deelnemen.