Niet iedereen blij in zaterdag 5A

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op vrijdag 1 juli was het eindelijk zo ver. De KNVB kwam met de indeling voor het seizoen 2016-2017 naar buiten. Een indeling waar sommige clubs blij mee waren en andere verenigingen juist minder blij. Voor Puurvoetbalonline voldoende reden om zijn licht te laten schijnen over de competities waar de ploegen uit het Ommelander-gebied bij betrokken zijn.

logo
Het 'verhaal' dat ploegen qua competitie-indeling op postcode zijn ingedeeld kwam ook al in beeld bij de klasse waar SIOS en FC LEO in zijn ondergebracht. Een verhaal wat we nu weer hebben waar het gaat over de indeling in zaterdag 5B. Een indeling die laat zien dat vijf ploegen uit de provincie Groningen en twee uit de stad Groningen het moeten opnemen tegen zeven teams uit Friesland. Dat zijn in totaal 14 teams wat zaterdag 5B tot een leuke competitie maakt. Want met 14 teams in de competitie zijn er namelijk naast het kampioenschap ook nog eens drie periodetitels te verdelen.
Dat betekent vier kansen om te promoveren waar een van de ploegen in deze klasse, Rood Zwart Baflo, vorig seizoen al dichtbij promotie, wordt nu weer als een van de kanshebbers gezien. Maar of de Bafloërs echt blij zijn met hun tripjes naar Friesland betwijfel ik eerlijk gezegd. Iets waar ik mij wel iets bij voor kan stellen. Want vanuit Zoutkamp, Ezinge, Ulrum of Oldehove richting Friesland reizen, zo waren de geluiden althans , was soms al ver genoeg. En vanuit 'Baffelt' is dat nog een stukkie verder. Maar de postcode was ook hier 'leidend' maar werden de 'stadse' ploegen over 5A en 5B verdeeld. Daarom, het zal allemaal wel van een leidende postcode maar of we dat moeten geloven mag betwijfeld worden. Maar gelukkig zijn in deze Fries/Groninger klasse de derby's Ezinge - OKVC en VVSV'09 - Zeester wel gebleven. Iets wat poule 5B toch even wat leuker maakt. Want vooral de beide derby's tussen VVSV'09 en Zeester mochten er vorig seizoen zijn. Iets wat in het komend seizoen iets anders zal zijn omdat een tweede editie altijd minder beladen is dan de eerste . Beladen zal het blijven maar de 'scherpe' kantjes zullen er in een poule waar niet iedereen blij mee is , zeker niet meer zo scherp zijn.