Mooie dingen in gemeente Eemsmond: De derby is weer terug

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op vrijdag 1 juli was het eindelijk zo ver. De KNVB kwam met de indeling voor het seizoen 2016-2017 naar buiten. Een indeling waar sommige clubs blij mee waren en andere verenigingen juist minder blij. Voor Puurvoetbalonline voldoende reden om zijn licht te laten schijnen over de competities waar de ploegen uit het Ommelander-gebied bij betrokken zijn.

logo
In het seizoen 2011-2012 stond de derby tussen De Heracliden en Corenos voor de laatste keer op het programma. Vier seizoenen geleden dat een duel wat nog als een ware derby wordt gezien eindelijk weer op het programma staat is eigenlijk te lang. Na het seizoen 2011-2012 gingen de wegen van beide verenigingen echter uit elkaar. Corenos degradeerde na dat seizoen naar de vierde klasse en De Heracliden bleef derdeklasser. Er werden in de jaren daarna nog wel pogingen ondernomen om de derby in een andere vorm, lees vriendschappelijk, te spelen maar iedereen in Roodeschool en Uithuizermeeden wist dat een vriendschappelijk duel nooit voor een echte derbysfeer zou zorgen.
De laatste drie seizoenen voetbalde De Heracliden er twee in de derde en een in de tweede klasse. Corenos voetbalde drie seizoenen in de vierde klasse. Daardoor zag het er naar uit dat dé Eemsmondderby nog wel een tijdje weg zou blijven. Maar aan die situatie scheen dit jaar een einde te komen. Corenos deed in de vierde klasse namelijk volop mee om de prijzen zodat een terugkeer in de derde klasse tot de mogelijkheden behoorde. Helaas voor Corenos slaagde men daar uiteindelijk niet in en bleef het bij het vierdeklasserschap. Een vierde klasse waar ook De Heracliden in terugkeert. De 'Meisters' kenden namelijk een desastreus seizoen want nadat het een jaar eerder degradeerde uit de tweede klasse ging het in mei 2016 nogmaals fout. Met het nodige geluk bereikte 'Hera' nog wel de nacompetitie maar daar was de koek ook mee op. Er werd namelijk twee keer met duidelijke cijfers van Helpman verloren zodat er afgedaald werd naar weer een klasse lager.
Natuurlijk was dat voor velen binnen De Heracliden een enorme deceptie maar al snel werd er in Uithuizermeeden en ook Roodeschool weer in de handen gewreven. De derby stond namelijk weer op het programma en wat voor velen nog steeds als de krenten in de pap geldt. En op wat voor niveau maakt dan minder want voor een 'echte' derby maakt dat namelijk niet uit! .