Zeester contracteert jeugdtrainer.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Met ingang van het seizoen 2016-2017 heeft de voetbalvereniging Zeester Gezinus Oosterhuis gecontracteerd als jeugdtrainer. Oosterhuis is geen onbekende binnen Zeester want sinds de heroprichting van Zeester in de zomer van 2014 was de Fries twee seizoenen als hoofdtrainer actief in Zoutkamp.


Binnen de voetbalvereniging Zeester leefde al enige tijd het plan om met een snel groeiende jeugdafdeling stappen te willen maken. Binnen alle geledingen was men het er over eens dat het aantrekken van een jeugdtrainer daar een belangrijke stap in zou zijn. Nadat er meerdere opties waren bekeken kwam de oplossing er met het aantrekken van Gezinus Oosterhuis. In zijn periode als hoofdtrainer in Zoutkamp had de ervaren oefenmeester al een paar een jeugdteam getraind waar zowel Oosterhuis, de teams en het bestuur zeer tevreden over waren. Gezien het feit dat Oosterhuis het prima naar zijn zin had bij Zeester maar als hoofdtrainer liever bij een zondagclub aan de slag wilde werd er een balletje opgegooid met als resultaat dat de volgend seizoen als hoofdtrainer bij Zevenhuizen werkzame Gezinus Oosterhuis als jeugdtrainer van Zeester de B,C en D-junioren gaat trainen waarbij hij geassisteerd gaat worden door de jeugdtrainers die vanuit de club bij deze teams betrokken zijn.

Iets wat volgens bestuurslid voetbalzaken Andries Zuidersma een prima zaak is. 'Er zijn met het aantrekken van Gezinus alleen maar winnaars. Als vereniging hebben we een jeugdtrainer die in het bezit is van TC2 kunnen aantrekken, de jeugd krijgt daardoor betere trainingen aangeboden en onze eigen jeugdtrainers worden door Gezinus begeleid in het verzorgen van trainingen. Kortom voor iedereen een win-win situatie.”