Jacques d'Ancona verricht aftrap NK voetballende scheidsrechters 11 juni in Groningen

Geschreven door Marcel Bellinga op . Geplaatst in Prietpraat

Zaterdag 11 juni 2016 organiseert de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken het Nederlands Kampioenschap veldvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen/COVS-teams. Scheidsrechters die voetballen tegen scheidsrechters dus. Het NK wordt gehouden op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen en staat mede in het teken van Fonds Gehandicaptensport. Jacques d'Ancona, prominent lid van Groningen en Omstreken, verricht om 10.30 uur de officiële aftrap. Scheidsrechter betaald voetbal Siemen Mulder fluit om 16.00 uur de finale.


Het NK heeft een lange traditie binnen de COVS (Centrale Organisatie voor Voetbal Scheidsrechters). Jaarlijks strijden de scheidsrechtersverenigingen om de nationale titel. Het toernooi is daarnaast bedoeld voor de informele ontmoeting tussen scheidsrechters uit verschillende delen van het land. De organisatie rouleert jaarlijks. Naast organisator is Groningen ook titelverdediger, aangezien de voetballende scheidsrechters uit Groningen onder leiding van coach Johan Wardenier vorig jaar in Gorinchem de 1e plaats én de fair play prijs veroverden. 

Negen teams

Aan het NK op 11 juni doen teams mee uit heel Nederland, te weten Helmond/Venlo, Enschede, Deventer, Amsterdam, Alkmaar, HZO Drenthe, Drachten, Zeeland en Groningen. De openingswedstrijd tussen Groningen en Enschede is om 10.00 uur, de finale staat gepland om 16.30 uur. Het NK wordt gehouden op de moderne kunstgrasvelden van sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. Het GRC-clubhuis zal hierbij de vertrouwde uitvalsbasis zijn. De dag wordt afgesloten met een grote BBQ, waaraan naar verwachting tussen 150 mensen meedoen.

Niemand buitenspel

De organisatie van het NK is voor de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken reden geweest zich dit hele jaar 2016 in te zetten voor een goed doel. Het goede doel is het Fonds Gehandicaptensport. Omdat de Groninger scheidsrechters vinden dat iedereen moet kunnen sporten, ongeacht of je een handicap hebt of niet. Onder de noemer Niemand buitenspel wordt geld ingezameld. Tijdens het NK is de volledige opbrengst van de verloting voor het Fonds én wordt aan alle deelnemers een kleine bijdrage gevraagd