COVS afdeling Groningen klaar voor NK-scheidsrechters

Geschreven door Marcel Bellinga op . Geplaatst in Prietpraat

Zaterdag 11 juni is het na een jaar van voorbereiding eindelijk zover. In Groningen staat dan het Nederlands Kampioenschap veldvoetbal voor Scheidsrechtersverenigingen en COVS-teams op het programma. Op de moderne kunstgrasvelden van sportpark Corpus den Hoorn in Groningen, ook het trainingscomplex van FC Groningen, strijden er tien teams om de hoogste voetbaleer. Het NK staat mede in het teken van alle inspanningen van de organiserende vereniging voor het Fonds Gehandicaptensport. Onder de noemer ‘Niemand buitenspel’ wordt ook tijdens het NK geld ingezameld voor dit doel.
Profielfoto van Scheidsrechtersvereniging Groningen e.o.
De acties voor Fonds Gehandicaptensport lopen als een rode draad door het jaar 2016. In de landelijke collecteweek werd ruim 1300 euro opgehaald, via een SMS-actie en losse donaties werden ook al enkele honderden euro’s ingezameld. Later dit jaar volgt een onlineveiling en een actie rondom de Week van de Scheidsrechter. Tijdens het komende NK gaat de volledige opbrengst van de verloting naar het goede doel en doen ook de sponsoren een duit in het zakje. En wordt een beroep op alle deelnemers gedaan. De oproep aan elke speler of begeleider is om vijf euro te doneren aan Fonds Gehandicaptensport. Samen sterk voor de gehandicapte sporter dus.

Voorbereidingen verlopen vlot
Het NK in Groningen wordt georganiseerd door Marije Deuring, Sander Eisinga en Marja Adema. Zij krijgen ondersteuning vanuit de organiserende vereniging, COVS-afdeling Groningen en omstreken.
Onlangs vond de loting plaats en werden de teams in twee poules verdeeld. De beste twee van elke poule gaan door naar de kruisfinales. In poule A strijden titelverdediger Groningen, Amsterdam, Drachten, Boxmeer-Cuijk/Oss-Uden en Enschede. In poule B komen HZO Drenthe, Alkmaar, Deventer, Zeeland en Helmond/Venlo uit. De openingswedstrijden zijn om tien uur, terwijl de finale om half vijf begint.
17 verenigingen
Het mooie aan het toernooi is dat de teams en arbitrage in totaal zeventien verschillende COVS-verenigingen vertegenwoordigen, het is dus een echte COVS-dag. Naast de strijd om de (sportieve) eer is het ook een weerzien van heel veel collega-scheidsrechters uit het hele land. De organisatie is daarom ook blij dat op het laatste moment Team Zeeland zich als tiende deelnemer heeft ingeschreven. Het team wordt gevormd door leden van Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren, Noord- en Zuid-Beveland en Gorinchem. Verder is ook de arbitrage op niveau. Want er komen scheidsrechters en assistent-scheidsrechters uit de top van het amateurvoetbal en zelfs uit het betaalde voetbal.
BBQ als afsluiter
Naast het voetballen is er uiteraard ook een randprogramma  met  muziek (via een eigen dj), een uitgebreide lunch en is  er een verloting met mooie prijzen,. Daarnaast zal er een stand van de hoofdsponsor aanwezig zijn en wordt de dag direct na de prijsuitreiking afgesloten met een uitgebreide BBQ/buffet. Om het toernooi met een BBQ/Buffet af te sluiten is een bewuste keuze. De organisatie merkte bij andere edities dat de teams zo snel mogelijk huiswaarts keerden en wil dat in Groningen graag anders zien. Men wil de collega’s namelijk graag meer laten zien van Groningen en hoopt dat er teams zijn die nog een dagje extra willen blijven
Kortom, de COVS afdeling Groningen is klaar voor het NK en nodigt iedereen uit om op 11 juni naar Groningen te komen om er gezamenlijk een leuke, sportieve en onvergetelijke dag van te maken. Als extra service voor de ‘thuisblijvers’ is het NK is ook live te volgen op twitter (#NKveld2016) en op de Facebookpagina van Groningen en Omstreken. Alle informatie, zoals speelschema, route, arbitrage en dergelijke, kan men vinden op www.covsgroningen.nl onder de menuknop ‘NK veld 20-16’.