Gunfactor is groot richting Corenos.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Deze week zat ik in alle rust op de app liveuitslagen de diverse competities eens te bekijken. Competities die in de meeste gevallen overlopen van spanning. Dat geldt zeker voor alle competities waar clubs uit het Ommelander Courantgebied bij zijn betrokken. Vandaar dat we daar de komende weken via Puurvoetbalonline wat extra aandacht aan besteden.
Profielfoto van Corenos

 

In zaterdag 4C gaat het crescendo met Corenos uit Roodeschool. Het team van trainer Peter Ernst en teamleider Frits Meeuwes staat namelijk op een keurige vierde plaats. Een plaats die uitzicht biedt op een mooi toetje in de vorm van een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Op dit moment neemt Niekerk de derde plaats in en zijn de Niekerkers met 13 uit vijf duels ook koploper in de derde periode. Een pllats die ze na zaterdag misschien moeten delen met Corenos. Wanneer Corenos het inhaalduel tegen VVK namelijk weet te winnen komen de Roodeschoolsters ook op 13 punten uit vijf duels. Aan het begin van het seizoen werd er zo links en rechts wat sceptisch gekeken naar het  ‘cluppie’ uit Roodeschool. De vereniging met een prachtig thuisshirt had het een paar jaar knap lastig gehad in de vierde klasse. Bij velen leefde daarom het idee dat het ook dit seizoen weer lastig zou gaan worden voor de mannen van dit seizoen voor het eerst in Roodeschool actieve Peter Ernst. Na even een aanpassingsperiode ging het echter lopen bij Corenos dat op woensdag 23 september 2015 zijn clubicoon Henri ‘Brokamp’ Bruggeman verloor. Brokamp was een Corenos-man in hart en nieren wat te zien en horen was tijdens zijn uitvaartplechtigheid. En je weet nooit iets zeker maar ergens in mijn gedachten denk ik dat het een misschien wel met het andere te maken heeft. Ik spreek teamleider Frits Meeuwes met regelmaat en vaak hoor ik Frits zeggen, we hebben als team een doel, we gaan voor een plaats in de nacompetitie. Alles klopt namelijk binnen de groep en  we zien kansen op iets moois."
Wanneer je, zoals ik,  veel op de velden komt dan hoor je vaak dat het Corenos gegund wordt. Het succes van nu wordt dat ‘cluppie’ uit Roodeschool gegund door personen die een beetje kijk op het spelletje hebben. Maar het team heeft op dit moment nog niks en dat weten ze, nuchter als ze zijn, ook in Roodeschool. Corenos komt nog vijf duels in actie. Om te beginnen komt VVK zaterdag naar Roodeschool. Vervolgens maakt middenmoter Onstwedder Boys een week later zijn opwachting en daar zit even een addertje onder het gras. Onstwedder Boys speelt namelijk met 10 punten uit vijf duels nog een rol in de derde periode. Een week later spelen de mannen van Ernst in Harkstede om vervolgens op 7 mei bezoek te krijgen van SGV. En voor het laatste duel gaat men dan naar Niekerk wat wel eens een speciaal duel kan gaan worden. Maar kort samengevat, Corenos heeft alles nog in eigen hand om een nu al bijzonder seizoen op, en wat ze door velen gegund wordt, fraaie wijze af te sluiten.