Klupp Inspire Football Academy geeft training op sportpark “Het Noorden”.

Geschreven door VVK op . Geplaatst in Prietpraat

Klupp Inspire Football Academy (KIFA) start vanaf zondag 3 april 2016 met de jeugdtrainingen bij VVK op sportpark “Het Noorden”. In eerste instantie gebeurt dit 10 weken met 2 groepen bestaande uit een mix van de E-, D- en C-jeugd. Bij voldoende aanmeldingen wordt er gestart met een 3e groep.
 

 
Organisatie
KIFA is opgericht door (oud) FC Groningers en BV Veendammers Arafath Heuvel en Zephnad Wattimury. De Academy geeft spelers uit Noord-Nederland tussen 8 - 18 jaar de mogelijkheid om op professioneel niveau te trainen.
Ideaal als je bij een BVO speelt (amateur-, contractspeler) en daarnaast graag wat extra's voor jezelf wilt doen. En natuurlijk een geweldige kans als je bij een amateurclub speelt en graag die aansluitende stap naar een profclub wilt maken. Ook als je geen club hebt maar toch wilt trainen dan kan je je inschrijven.
Trainingen
De trainingen zijn verdeeld in twee groepen, de Basis-groep en de Pro-groep.Trainingen van de Basis-groep zijn gericht op groepstraining, deze bestaan uit verschillende stations waarbij het accent altijd ligt op functionele techniek, tactisch inzicht, pass/trap, positiespel en partijspel.
Trainingen van de PRO-groep zijn gericht op een individueel trainingsprogramma waarbij de speler na overleg met de trainers werkt aan een specifiek verbeterpunt. We noemen dit ook wel een PFT (Personal Football Training). Spelers van met name BVO’s hebben regelmatig een evaluatiegesprek bij hun club. Door onderbezetting en gebrek aan tijd dienen spelers vaak zonder begeleiding te werken aan hun verbeterpunt. In de praktijk levert dit echter zelden het gewenste resultaat.
Locatie
Voor het geven van trainingen in Groningen is KIFA wederom opzoek gegaan naar een passende locatie. En dat KIFA bij VVK is uitgekomen is niet helemaal toevallig. Want naast de mooie accommodatie, het nieuwe kunstgrasveld dat wordt gelegd en de gezellige kantine is VVK ook de oude jeugdclub van Arafath Heuvel. “Ik heb veel mooie herinneringen aan mijn jaren bij de jeugd van VVK en daarnaast heb ik natuurlijk ook nog veel bekenden bij de club. Dus het is ondanks de nieuwe locatie toch altijd weer een beetje thuiskomen voor mij”.

Datum:     Zondag 3 april 2016

Locatie:    VVK Sportpark “Het Noorden”

Aanvang: 10.30 uur

 

Contact

Tel: 06-31692587

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.