Einde zegereeks Futsal Stedum

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Prietpraat

Na zes zeges op rij moest Futsal Stedum op 24 februari aantreden tegen Vijfje 6. In de Willem Alexanderhal wilde Stedum revanche nemen voor de 0-7 thuisnederlaag.

Profielfoto van v.v. Stedumdoor Boelie de Sturler.

Beide ploegen waren in de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Echter Stedum ging effectiever om met de kansen waardoor Stedum bij rust voor stond met 1-5 door 4 goals van Matthijs Colstee en 1 van Diederik Dijk. Deze stand was enigszins geflateerd aangezien Vijfje genoeg kansen kreeg. Maar door goed keeperswerk van Boelie de Sturler en veel geblokte schoten onder andere door Michel de Graaf wist Vijfje de kansen niet te benutten.
In de 2e helft bleef Stedum wel kansen krijgen maar werd er nog slechts eenmaal gescoord door Diederik Dijk en werden een paar 100 % kansen helaas niet benut. En Vijfje tapte nu uit een ander vaatje en door slecht verdedigen en een paar individuele fouten van Boelie de Sturler stond er snel 6-6 op het bord. Wel was het misschien beter geweest dat de Sturler zich tijdelijk had laten vervangen aangezien deze een bal keihard op zijn hoofd had gekregen en hierdoor tijdelijk wat minder scherp leek. Maar goed de tweede helft was niet alleen daar debet aan, maar ook door slecht spel en als we dan gewoon de 100 % kansen hadden benut dan had Stedum misschien toch gewonnen. Nu werden er nog 2 tegengoals geïncasseerd en werd de mooie reeks van 5 overwinningen beëindigd met een nederlaag van 8-6.