Het sterrenteam van Manfred Munters(De Fivel)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Voor een nieuwe aflevering van ‘het sterrenteam van …’ vroeg ik aan Manfred Munters of hij een team wilde samenstellen bestaande uit spelers waar hij bij De Fivel mee samen voetbalde of nog steeds voetbalt. Manfred kwam tot een mooi team waarbij ook het ‘derde helft-gehalte’ niet was vergeten .Manfred Munters

Doel : Pedro Gomes: 'Pedro kwam eind jaren negentig opeens uit Portugal aanwaaien om zijn keeperstalenten te laten zien in Riep.Twee turven hoog maar een reactie van een panter. Uit stand dook hij de ballen uit de bovenhoek.Een man van weinig woorden waar we helaas te kort van hebben kunnen genieten. Vanwege privéomstandigheden is hij weer naar Portugal vertrokken."
Verdedigers :
Wim Pijper: 'In mijn begin jaren bij het eerste elftal was Wim de vaste rechtsback bij het eerste elftal. Een goede verdediger die het vooral van het verdedigen moesten hebben. Als Wim de bal had veroverd moest hij hem weer zo snel mogelijk inleveren bij een van de middenvelders."
Gerke Reiffers: 'Gerke is een echte clubman die voetbal ademt. Altijd met het spelletje bezig en een speler waar je op kunt bouwen. Nog steeds actief als jeugdtrainer en speler van het veteranenteam."
Alderik van der Ploeg: 'Alderik is ook een echte clubman. Een speler die de strijd aangaat en altijd de voetballende oplossing probeert te zoeken. Bovendien een prima vent voor de derde helft."
Bart Pijper: 'Een van de vele Pijpertjes die de vereniging rijk is. Bart is een stabiele en betrouwbare verdediger maar helaas gaan de jaartjes ook bij hem tellen. Hij wordt niet voor niets de man van glas genoemd (evenals zijn broertje Frank)."
Middenvelders:
Geert v.d. Veen: 'Een speler die ook de strijd niet uit de weg gaat en bovendien nog eens een aardig balletje kan trappen. Een man van weinig woorden, in het veld, maar zijn daden zijn groots. Bovendien ook eentje voor de derde helft."
Marko v.d. Ploeg: 'Het “talent” van De Fivel waar we helaas te kort van hebben kunnen genieten. Een blessure gooide roet in zijn voetballoopbaan waardoor een transfer naar Stedum helaas voor Marko afketste. Geef Marko een bal en hij kan er alles mee, een mooie sierlijke voetballer."
Henderikus Huisman: 'Henderikus kwam na allerlei omzwervingen weer terug op het oude nest in Riep. Ook een man die een en al voetbal ademt. Mooie en vooral sterke verhalen uit zijn roemrijke carrière en voetballend zeer sterk. Was, in goeden doen, zeker op coachend gebied een meerwaarde voor de jongeren. Helaas was Henderikus niet altijd aanwezig. Niet omdat hij een weekendje weg was, maar vanwege een schorsing."
Aanvallers:
Giacomo Marras: 'De Italiaanse parel uit het Noorden. Voetballend zeer sterk, goed in individuele acties en ook Giacomo was een aanwinst voor de kantine. Helaas was het wel een mooiweervoetballer.In de wintermaanden had hij een half uur langer nodig om zich voor een wedstrijd om te kleden vanwege allerlei extra kleding en smeerseltjes die aan en op moesten."
Ruud Kuizenga : 'Hoewel Ruud nu op doel staat was het de beste spits die we toentertijd vanuit de jeugd kregen. Elke bal die Ruud voor zijn voeten kreeg ramde hij met succes op het doel. Ruud heeft een aantal jaren geleden ervoor gekozen (deels gedwongen vanwege het gebrek aan keepers) om op doel te gaan en dit gaat hem trouwens zeer goed af. Maar als hij de kans krijgt duikt hij af en toe nog wel een keer bij de tegenstander in het strafschopgebied op. Net zoals de meeste spelers waar ik mee gevoetbald heb is Ruud ook zeer succesvol in de derde helft."
Jacob Havinga: 'Jacob (Cobus) is een speler die op meerdere posities uit de voeten kan. De wedstrijd die me het meest is bijgebleven is de thuiswedstrijd tegen Poolster waar Jacob 5 (of waren het er toch 6) doelpunten achter elkaar scoorde. Dit leverde hem bijna een overstap naar Harkemase Boys op."
Wissels:
Rudi Tap: 'Een betrouwbare stofzuiger voor op het middenveld".
Pim Wildevuur : 'Een snelle sierlijke aanvaller die zijn eigen kwaliteiten helaas niet altijd optimaal benutte."
Barry Bakker : 'Een balvaste middenvelder met een mooie sierlijke traptechniek".
Trainer:
Hans Vos: 'Hans was toentertijd een succesvolle coach bij de Fivel. Onder zijn leiding werden in het seizoen 1999-2000 kampioen in de 4de klasse. De chemie van Hans was om een goede sfeer te creëren in en rondom het team waardoor de prestaties bijna vanzelf kwamen. Ook in de derde helft wist Hans zijn mannetjes prima partij te bieden."
Leiders:
Be van de Laan / Jan Bakker: Toen ik bij het eerste kwam was Be de leider, later heeft Jan bakker het stokje van Be overgenomen.Beiden zijn echte clubmensen die de zaken als leider meer dan uitstekend voor elkaar hadden. Bovendien was het fotoboek dat aan het einde van het seizoen (alle krantenartikelen van de wedstrijden) werd uitgereikt een mooi iets op terug te kijken."