SV Bedum D1 speelt internationaal toernooi in Hameln, Duitsland.

Geschreven door Jelmer Meinardi op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Op vrijdag 22 mei jl. vertrok het D1 team van SV Bedum rond 16 uur naar het Duitse Hameln. Een stad met ongeveer 60.000 inwoners. In deze Duitse stad - ook wel bekend van het sprookje: De Rattenvanger van Hamelen - werd er gestreden om de fel begeerde Rattenfänger trophy.
Een verblijf hadden wij geboekt in het Albert Einstein Gymnasium en geslapen werd er - voor zover er geslapen werd - door zowel de spelers als die betreuer (de begeleiding) in een klaslokaal.
Bij aankomst snel de luchtbedden opgepompt, het lokaal ingericht en daarna al tijd voor avondeten. Vandaag op het menu: Sla, aardappelpuree, gemarineerde kip en een toetje. Helaas, nog geen brat- en currywurst, maar lekker was het wel! Na het eten werd er al snel gevoetbald tegen andere teams, gespeeld in de school en uiteindelijk 'gechillt' in de kamer met muziek.
De volgende dag werd er onderling om 06:00 uur al gevoetbald op het plein. 'Laten we het maar op liefhebbers houden'. Hierna een goed ontbijt en daarna een bezoek aan de binnenstad. Prachtige oude huizen, mooie fonteinen, cultuur en.... een 13-tal zingende Bedummers die de aandacht van de plaatselijke bevolking trokken.
Na het bezoekje aan de stad, was de tijd aangebroken voor ...VOETBAL. Over het hele toernooi gezien werd er gespeeld tegen ploegen uit Nederland, Duitsland, Polen en tegen een team uit Tsjechië. Uiteindelijk eindigde SV Bedum D1 op plaats 8 van de 24.
Tijdens het toernooi
- Bepaalden de spelers zelf de opstelling.
- Werd er onder andere gespeeld in een fantasieopstelling.
- Werden schoenen met elkaar uitgewisseld.
- Scoorde Sarangan Uthayakumar maar liefst 2x.
- Was het centrale duo Jimi Hoeksema en Rik Bronsema niet te passeren.
- Stopte Walter Snitjer een penalty na de wereldbekende van Hans van Breukelen actie waardoor het hele publiek niet stil te krijgen was.
- Scoorde ook Jimi als zeer betrouwbare centrumverdediger zijn eerste goal van het seizoen.
- Werd er rijkelijk genoten van brat- en currywurst.
- Had Yannick de mooiste en de hardste kopbal en trapte hij ook prachtige corners.
- maakte Rinus Loonstra de mooiste solo.
- verdedigde Guus Bouwsema een Tsjechische tegenstander die 2 x zo groot was.
- Speelde Walter Snitjer in de spits en verdedigde Robert Kwant zijn goal.
- Verdiende Mika Taatgen de meeste penals.
- Scoorde Twan Ahlers een penalty met zijn standbeen.
- Waren Ezra Belga, Sven Bouwman en Bjorn van Zanten de meest ideale schoonzonen.
- Was Sven koning latje trap, Ezra Belga meest technische middenvelder en Bjorn van Zanten de man met de beste 'kap'.

Teruggekomen van het toernooi weer tijd voor avondeten. Ditmaal rijst en kip met kerrie. In de avond nog een bezoekje aan de MC Donalds en verder plezier in en rondom de school.

Na wederom een korte nacht en goed ontbijt was het tijd voor de kruisfinales. Zoals hierboven al beschreven: Wij werden 8e van de 24 ploegen. Na het toernooi vond de prijsuitreiking plaats in het stadion. Hierna douchen, omkleden, avondeten (lasagne) en helaas.... weer naar huis.

Wat hebben we een geweldige tijd gehad in Hameln. Niks was te gek, korte nachten, veel plezier en onderling broederschap. Kortom een prachtige afsluiting van een geweldig seizoen. Gelukkig hebben we de foto's en de filmpjes nog!

Selectie Hameln 2015
Twan Ahlers, Jimi Hoeksema, Sven Bouwman, Rinus Loonstra, Bjorn van Zanten, Mika Taatgen, Guus Bouwsema, Ezra Belga, Rik Bronsema, Yannick Norden, Robert Kwant, Walter Snitjer, Sarangan Uthayakumar

Staf: Richard Bouwman, Marco Taatgen, Jurgen Norden, Richard Ahlers, Jelmer Meinardi