Henk Korhorn: Een clubicoon wordt door Kloosterburen op bijzondere wijze geëerd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Op woensdag 17 december vindt er in Kloosterburen een bijzondere gebeurtenis plaats. Op die dag zal er namelijk een beeld onthuld worden van de man die ruim 45 jaar als vrijwilliger aan de voetbalvereniging Kloosterburen verbonden is geweest. Een periode waar nu een einde aan is gekomen omdat Henk Korhorn vorig jaar te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek is.
HenkKorhorn ErelidHenk Korhorn is al ruim vijfenveertig jaar als vrijwilliger aan de voetbalvereniging Kloosterburen verbonden. Als je een zin als deze opschrijft dan ziet dat er heel gewoon uit. Iets wat natuurlijk waanzin is omdat vijfenveertig jaar betekent dat je bijna een halve eeuw actief bent als vrijwilliger. Een halve eeuw volmaken had Henk Korhorn ongetwijfeld graag gewild maar de door velen zo gevreesde ziekte had ook voor ‘Opa Henk’ een vervelende verrassing in petto. Een verrassing die niemand graag wil horen en wat ook voor Henk gold. Het nieuws sloeg ook bij zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en de voetbalclub in als een bom. Het nieuws dat de man die ruim veertig jaar velen de eerste beginselen van de voetbalsport had bij gebracht ongeneeslijk ziek was.

Maar de ‘el positivo’ uit Kruisweg droeg zijn lot met verve want Henk bleef Henk die dat deed wat zijn gevoel hem ingaf. Het trainen van jeugdige pupillen was namelijk zijn lust en zijn leven. Een taak waar ‘Opa Henk’ voor was geboren. Engelen geduld had de hardrocker met de jongste jeugd die hun trainer op handen droegen wat duidelijk bleek toen Henk in de zomer van 2010 tot erelid werd benoemd en hij dat samen met zijn pupillen uitbundig vierde. Een erelidmaatschap dat hij meer dan verdiende omdat Henk Korhorn in de vijfenveertig jaar meer is geweest dan alleen maar trainer van de jongste jeugd van Kloosterburen. Henk Korhorn was namelijk op meerdere fronten actief voor de voetbalvereniging die hij voor altijd in zijn hart heeft gesloten. Elftalleider, jeugdsecretaris, interim-trainer, scheidsrechter, speler alles heeft de clubicoon gedaan voor de withemden en bij alles wat hij deed vond Henk dat heel gewoon.

Door het feit dat Henk ongeneeslijk ziek is ontstond het plan binnen de voetbalvereniging om een unieke vrijwilliger op een bijzondere wijze te eren. Op een bijzondere wijze te eren omdat Henk dat in de ogen van iedereen binnen de voetbalvereniging meer dan verdiende. Een plan dat er uiteindelijk toe leidde dat er met ingang van 2015 ieder jaar in Kloosterburen een toernooi voor F-pupillen om de ‘Opa Henk Cup’ gespeeld gaat worden. Een toernooi wat als een fantastisch gebaar mag worden gezien richting een man die ook toen hij wist dat de gevreesde ziekte bij hem had toegeslagen ‘gewoon’ als vrijwilliger actief bleef omdat het, als je het Henk vroeg, altijd goed met hem ging.

Natuurlijk was dat niet helemaal waar maar het tekent Henk Korhorn ten voeten uit. Niet treuren maar positief blijven is zijn motto waar veel respect voor mag zijn. Want het is verschrikkelijk nieuws als je hoort, je bent ongeneeslijk ziek. Dan stort je wereld in omdat je nog de nodige plannen hebt die je nog graag ten uitvoer wilt brengen.

Het beeld dat er van Henk is gemaakt zal als wisselbeker gaan fungeren voor de Opa Henk Cup en een speciale plaats in de kantine van de voetbalvereniging krijgen. Een speciale plaats wat het beeld ook verdiend omdat Henk Korhorn een icoon van de club is waar tot in lengte van jaren met veel eerbied over gesproken zal worden.