'Eentje' in Sauwerd en KRC,RZV en VVSV'09 blij met punt?

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Met nog drie volledige speelronden en een inhaalweekend voor de boeg schiet de competitie al aardig op. Competities die we dit seizoen op Puurvoetbalonline op een geheel eigen wijze belichten door middel van ‘voorbeschouwingen, die opgesierd worden door een 1, 2 of 3. Het grappige is dat mij soms gevraagd wordt hoeveel ik er goed heb van mijn voorspellingen. Om eerlijk te zijn, ik had dan vaak geen idee maar vanaf nu zal ik melden hoeveel voorspellingen er juist gegeven waren. Van de zestien in het weekend van 22 en 23 november gespeelde duels had ik er zes juist voorspeld. Dat is geen score waar ik trots op kan zijn dus daarom gaan we nu voor een beter resultaat.
SIOS en Stedum weten waar het vanmiddag omdraait in Sauwerd. Drie punten en niets anders. De Stedumers moeten winnen om in het spoor van de drie koplopers, Harkstede, SGV en Wagenborger Boys, te blijven en SIOS moet winnen om aansluiting te houden bij de top 5. Daarom spanning voldoende in Sauwerd waar de thuisploeg de beste papieren heeft om er met de drie punten vandoor te gaan. De ploeg van Erwin Molog won namelijk zijn laatste drie duels en is dus de ploeg in vorm. Bij de ploeg van Leendert Nieborg gaat het allemaal wat lastiger want Stedum verloor zaterdag nog met 5-1 van Wagenborger Boys en sprokkelde daardoor uit zijn laatste drie duels maar drie punten bij elkaar waarbij het ook nog van geluk mocht spreken dat VVSV'09 op zaterdag 8 november niet op scherp had staan anders waren het gewoon nul uit drie geweest. Daarom een '1' in Sauwerd.

Daar hopen ze in Kantens ook op want KRC wil eindelijk weleens van de laatste plaats af. Of dat direct met een driepunter lukt is nog maar de vraag maar de intentie is er wel. Want KRC-trainer Bert Knapper, die in beroep is gegaan tegen zijn schorsing n.a.v. zijn rode kaart in het duel VVSV'09-KRC, kan over een ruimere selectie beschikken dan vorige week. Maar hoe mooi de intentie, ik denk dat een '3' door KRC ook met gejuich begroet zal worden.

Dat zal Rood Zwart Baflo ook doen als het aan het uitduel tegen koploper Harkstede een punt gaat overhouden. Een lastige klus en de Bafloërs moeten boven zichzelf uitsteken om een gelijkspel uit het vuur te slepen. De laatste keer dat er punten gepakt werden door het team van de na dit seizoen vertrekkende trainer Sander Tromp was op 1 november dus wordt het wel weer tijd voor RZB om daar verandering in aan te brengen. 

VVSV' 09 gaat even een eindje rijden vandaag als de ploeg op bezoek gaat in Wagenborgen. Daar neemt de ploeg van Jaap van der Ploeg het op tegen nummer drie Wagenborger Boys. Een lastige tegenstander want de thuisploeg heeft uit zijn laatste vier duels tien punten weten te halen. De fusieclub uit Ulrum/Zoutkamp heeft er elf uit tien duels gehaald en staat daarmee op een achtste plaats. Drie punten zouden daarom welkom zijn maar ik denk dat VVSV'09 op voorhand blij mag zijn met een punt tegen een tegenstander in vorm.