Noordpool verliest ruim van Mamio

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Noordpool verloor zaterdag met ruime cijfers van Mamio. Na een ruststand van 3-0 werd het uiteindelijk een 8-1 nederlaag voor de formatie van trainer Willem Kluin.
Noordpool kon voor het duel tegen Mamio nog steeds geen beroep doen op Michel Dries, Jega Uruthirasingam en Stefan Hemmes. Verder waren doelman Geert Knot en Johan Kluin ook niet okselfris maar startte dit duo wel in de basis. In de eerste helft ging het qua spel nog aardig gelijk op maar had Noordpool de pech dat de kansen die het kreeg niet in doelpunten werden omgezet. De thuisploeg deed het wat dat betreft want waar Noordpool de kansen liet liggen scoorde Mamio voor de rust drie keer.

De tweede helft was in het begin een kopie van de eerste want weer waren er kansen voor de gasten om aan de Eikenlaan in Groningen tot scoren te komen. Identiek aan de eerste vijfenveertig minuten werden ook deze echter niet benut en wat de thuisploeg juist wel deed. Zo stond het al vrij snel in de tweede helft 5-0 voor Mamio en besloot Willem Kluin om Geert Knot en Johan Kluin naar de kant te halen. De Noordpool-trainer wilde geen verdere risico’s nemen in de wetenschap dat er voor Noordpool de komende twee weken cruciale wedstrijden tegen VVS en GVAV Rapiditas op het programma staan. Doordat Noordpool de handdoek gooide kon Mamio de stand vervolgens nog verder opvoeren. De eindstand werd uiteindelijk 8-1 in het voordeel van de thuisploeg waarbij Richard Haan bij de stand van 6-0 voor de eretreffer voor Noordpool zorgde. Een stevige nederlaag waar Willem Kluin uiteraard niet blij mee was. ,, Qua organisatie stond het tot aan de rust prima maar was Mamio enorm effectief in het benutten van zijn kansen. Toen het snel na de rust 4-0 werd was het gedaan met ons al werd het toen wel een in mijn ogen te ruim uitgevallen nederlaag.”

Bron: Ommelander Courant