Zaaldames Drachtster Boys te sterk voor Be Quick Dokkum

Geschreven door Kim Gall op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 Afgelopen donderdag speelden de zaalvrouwen van Drachtster Boys de eerste poulewedstrijd van het bekertoernooi tegen Be Quick Dokkum. Be Quick, dat vorig jaar de beker won in district Noord, had de eerste poulewedstrijd onverdiend verloren van Drs. Vijfje. Drachtster Boys kampt met meerdere blessures en had daarom de selectie aangevuld met Esra van der Heide en Sanne Bijlstra van het Talententeam, die deze avond hun debuut mochten maken.
 
De eerste helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van de thuisploeg. Drachtster Boys miste echter de scherpte om de vele kansen te benutten. Schoten van Jessie Prijs, Marieke van Toledo en Marleen Reenders misten de overtuiging en belandden naast het doel of waren een prooi voor keepster Ieteke Posthumus. Halverwege de eerste helft moest Teuny Bosma voor het eerst in actie komen. Een schot van Be Quick verwerkte ze tot corner. De corner die volgde werd door Lisa Bijker achter het standbeen langs in het doel geprikt: 1-0. Drachtster Boys raakte hierdoor niet in paniek en ging door met het creëren van kansen. Jessie Prijs kon een voorzet van Janneke Booij-Vellema net niet binnen lopen en schoot even later op de paal. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 achterstand.

In de tweede helft was het zaak voor Drachtster Boys om de vele kansen om te zetten in doelpunten. Het was Marleen Reenders die voor het eerste gevaar zorgde maar de keepster bracht redding en Marieke van Toledo raakte opnieuw de paal. De gelijkmaker was een kopie van de 1-0 van Be Quick. Janneke Booij-Vellema tikte een corner achter het standbeen langs door de benen van de keepster in het doel: 1-1. Hierna zette Drachtster Boys snel orde op zaken. Jessie Prijs kwam na een steekpass van achteruit oog in oog met keepster Ieteke Posthumus en rondde overtuigend af. Marieke van Toledo vond nogmaals de paal en keepster op haar weg, voordat ze vanuit een corner de 1-3 op het scorebord zette. In de laatste minuut maakte zij er nog 1-4 van door goed druk te zetten op keepster Posthumus. Deze schoot de bal tegen van Toledo op waardoor de bal in het doel belandde.

Volgende week hervat Drachtster Boys de competitie met de uitwedstrijd bij Drs. Vijfje in Groningen.

Be Quick Dokkum VR1 – Drachtster Boys VR1: 1-4 (beker)

Selectie Be Quick Dokkum:  I. Posthumus, L. Bijker, A. de Hoek, L. Kempe, F. Kingma,

C. Poelman, H. de Vries.

Selectie Drachtster Boys:    Teuny Bosma, Anita Vellema, Marieke van Toledo, Marleen

Reenders, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Janneke Booij-Vellema, Esra van der Heide, Sanne Bijlstra