FC LEO wint ruim van Suameer

Geschreven door Eduard Zuidema op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

In eigen huis heeft degradant FC LEO promovendus Suameer met liefst 5-1 verslagen. Het was een overwinning die pas laat gestalte kreeg na een matige eerste helft met veel vechtvoetbal. Beide teams hadden elkaar, tot zaterdag, nog nooit getroffen in competitieverband.
In de eerste helft liet de gasten LEO het spel maken wat resulteerde in een mooie voorzet van Rick Koster op Rowan Rozema die op zijn beurt Marko Rietema in staat stelde te scoren. Zo stond er al na 8 minuten 1-0 op het elektronische scorebord. Een voorsprong die teniet werd gedaan toen Pieter de Vries een verdedigingsfout kon afstraffen. Toch kon LEO met een voorsprong gaan rusten. Een identiek recept als bij het eerste doelpunt al was nu Peter Kolkena het eindstation. Het gejuich was tot in Zuurdijk te horen. Rick Koster raakte hierna nog de paal.

De eerste twintig minuten na rust waren voor Suameer die met veel passie en strijd LEO onder druk zette. Het leidde niet tot heel grote kansen. Na de 3-1 van Frank Veenwijk was het verzet gebroken. Suameer dacht bij zijn treffer aan hands, de scheidsrechter wil er echter niet aan. In het tumult weet de doelman van Suameer Rowan Rozema te schoppen, het gebeurd echter in de rug van de arbiter. Rozema neemt op een sportieve manier wraak door 10 minuten voor tijd en penalty te benutten en later nog een mooie kopbal te scoren. Het betekent zowel LEO’s 5e in de wedstrijd als Rozema’s 5e in de nog prille competitie. Omdat ook het 2e en 3e elftal van FC LEO wisten te winnen bleef het nog lang onrustig in de kantine in Leens. Zaterdag 20 september speelt LEO om 14.00 in Niekerk. Net als Suameer een promovendus. Niekerk is slecht aan de competitie begonnen door tweemaal met ruime cijfers te verliezen. Er is echter geen reden tot onderschatting of arrogantie bij LEO, hiervoor zou het zelf nog beter moeten spelen.