Eenrum F2 is aan de competitie begonnen.

Geschreven door Leon Leber op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Zondagmiddag was ik te gast bij de v.v. Eenrum voor een verslag van het duel Eenrum-SVMH. In de bestuurskamer was het een drukte van belang want de Eenrumers hadden de ‘pupil van de week’ weer nieuw leven ingeblazen. Iets wat meer verenigingen moeten doen om op die manier de binding tussen jeugd en senioren te versterken. Sophie Rozema was de eerste speelster die de eer te beurt viel om pupil van de week te zijn. Een meisje dat even later de middag van haar nog maar korte voetballeven had toen ze onder luide aanmoedigingen de doelman van SVMH passeerde. Sophie speelt in de F2 van Eenrum en haar leiders, Tinus Meijer en Leon Leber waren ook aanwezig. Van Leon kwam vervolgens de vraag wat Puurvoetbalonline met een eventueel verslag van Eenrum F2 deed. Het antwoord was helder, dat wordt uiteraard geplaatst. Gisteravond zat het verslag in de mailbox en omdat het principe is. "Alle berichten worden binnen 24 uur geplaatst" is hieronder het verslag te lezen van het duel Eenrum F2-SB Bedum F3.  
Op zaterdag 13 september begon ook voor de jongste leden van de v.v. Eenrum de competitie. Tegenstander was een oude bekende, SV Bedum F3. Na twee nederlagen in de beker en een vriendschappelijk duel tegen SIOS waren we er helemaal klaar voor.

Met een selectie van 10 jongens en meisjes hadden trainers Tinus en Leon voldoende keuze. De volgende acht jongens en meiden begonnen: Niek stond op doel met voor zich, Sophie, Lucca, Jurre, Tom en Raphaela. Anouk en Djoa vormden de doelpunten machine van het sterren ensemble. Niels en Sanne begonnen langs de kant.
Beide teams begonnen zeer fanatiek maar al snel werd duidelijk dat SV Bedum beter was. Eenrum was vooral gevaarlijk met typische Eenrumer lange ballen. Ondanks een paar goede reddingen van keeper Niek stond de ruststand op 0-3. Nadat Leider Tinus een kleine ‘donder speech’ had gegeven ging het  na de ranja stukken beter en al snel scoorde Anouk na een rush van 20 meter de 1-3.
Nog geen 20 seconden later lag de 2-3 er ook bijna in, maar ja bijna telt niet.
Daarna was Eenrum vooral via de counter een paar keer gevaarlijk. Nadat het 1-5 werd gaf Eenrum het echter op en liep de score op tot 1-11. Toch waren de leiders zeer tevreden want iedereen had zijn of haar en best gedaan en geluisterd naar de aanwijzingen van de leiders. Volgende week is er kans op revanche op bekertegenstander Noordwolde.