Futsal Marum2 goed van start

Geschreven door Daniel Dongstra op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Futsal Marum 2 wint door vroege voorsprong eerste competitiewedstrijd van Bedum 2. Onder leiding van coach Wico Besling waren de groen-zwarten met 2-6 te sterk voor de Bedumers.
futsal
Ten opzichte van vorig seizoen heeft Futsal Marum 2 een behoorlijke metamorfose ondergaan. Wico Besling is de nieuwe coach en er zijn een aantal jonge talenten doorgestroomd vanuit het 3e. In de voorbereiding werd al snel duidelijk dat de spelers nog aan elkaar moesten wennen. Toch werd al vanaf de eerste oefenwedstrijd een duidelijk strijdplan gehanteerd en dit heeft direct zijn vruchten afgeworpen.

Selectie: Erwin Veninga (k), Daniël Jonker, Jordy Swieringa, Frank Terpstra, Michel Jonker, Jacob-Roelf de Wit, Youri Wernet, Daniël Dongstra

De wedstrijd was pas net begonnen en de bal lag al in het net van Bedum. Een onverwachte pass van Daniël Jonker op puntspeler Youri Wernet zorgde ervoor dat laatstgenoemde één-op-één kwam te staan met zijn tegenstander. Na een mooie individuele actie schoot Youri de bal achter de duidelijk overrompelde goalie van Bedum. Opzichzelfstaand, prima doelpunten, echter moet wel gezegd worden dat Bedum niet scherp genoeg aan de wedstrijd begint. Vlak na de openingstreffer is het Daniël Jonker die vanuit een corner verwoestend uithaalt met zijn sterke linkerbeen. Zo staan de Marumers binnen 5 minuten op een 0-2 voorsprong.

Na de openingsfase is Bedum ook wakker en breekt een onrustigste fase van de wedstrijd aan. Marum staat niet goed en Bedum krijgt een aantal behoorlijke kansen. Keeper Veeninga bewijst zijn waarde en kan een aantal keer goed pareren. In de zevende minuut krijgt Bedum een vrije trap, deze wordt snel genomen terwijl keeper Veeninga nog met de muur bezig is. De captain van Bedum schiet beheerst de 1-2 tegen de touwen. Na deze treffer blijft het rommelig, toch voetbalt Marum steeds beter onder de druk van Bedum uit. Vier minuten voor rust komt Marum er snel uit, een aanval uit het boekje, Jordy Swieringa speelt de bal diep op Youri Wernet die vervolgens direct breed legt op de goed meegelopen Daniël Dongstra, één-op-één is Dongstra niet zelfzuchtig en legt de bal weer breed op Wernet die vervolgens simpel de 1-3 kan binnen tikken. Een minuut voor rust wordt het ook nog 1-4 voor Marum. Wederom een snelle uitbraak, dit keer via Michel Jonker die de bal breed legt op Jacob Roelf de Wit, laatstgenoemde schiet de bal beheerst onder de keeper door en behaald hiermee de ruststand op 1-4.

10 minuten na rust, waarin weinig noemenswaardigs gebeurde, zakte het spel van Futsal Marum wat in. Bedum mocht te ver komen en werd hierdoor steeds gevaarlijker, dit resulteerde 10 minuten voor tijd in een aansluitingstreffer. Vlak nadat Daniël Dongstra op aangeven van Jordy Swieringa de 1-5 had moeten maken kwam Bedum op 2-4. Iets wat ongelukkig kon de bal vanaf de achterlijn teruggelegd worden op de nr 8 van Bedum die vervolgens vrij eenvoudig kon binnen schieten.

Twee verse wissels, Jacob en Michel, kregen van coach Besling de opdracht mee om verder vooruit te verdedigen om te zorgen dat de spitsen van Bedum niet meer in het spel betrokken zouden worden. Marum kreeg hierdoor direct meer grip op de wedstrijd, Bedum bleef wel full-press spelen maar Futsal Marum kon hier goed onderuit voetballen. Youri Wernet, die we overigens de komende twee weken moeten missen wegens internationale verplichtingen van Aruba (U20), deelde vlak voor tijd de mokerslag uit door in de counter beheerst de 2-5 binnen te schieten. Daniël Jonker kon vervolgens ook nog de 2-6 op het scorebord zetten, koelbloedig punterde Jonker de bal in de verre hoek op aangeven van keeper Veninga.

Een prima seizoenstart voor Futsal Marum 2, de eerste drie punten zijn binnen! Volgende week is Grijpskerk de tegenstander, aanvang 21:00 in Sportcentrum De Holten.

futsal