Eenrum: lesje in het benutten van kansen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Eenrum verloor zondagmiddag met 6-2 van SVMH. De Eenrumers hadden bij winst nog een kleine kans om de eerste KO-ronde van het bekertoernooi te bereiken. Gezien het groot aantal spelers dat zondag bij de Eenrumers ontbrak was deze kans eigenlijk bijvoorbaat al uitgesloten.
Na vijfenveertig minuten keek  Eenrum tegen een 4-0 achterstand aan. Een achterstand die wel wat vertekend was vond Eenrum-trainer Ronald Bouwman. ,,We kregen een lesje in effectiviteit. Qua kansenveerhouding had het na de eerste helft 4-4 moeten staan. Waar SVMH zijn kansen echter wel wist te benutten gold dat helaas niet voor ons.”

Na de rust scoorde Dorian Disse, nadat hij in de eerste helft een redelijk aantal kansen om zeep had geholpen, de 4-1 maar veel zoden aan de dijk zette dat niet voor de Eenrumers. Nadat Jesse Schaap de kans op 4-2 had laten liggen stond het even later 5-1 in het voordeel van de thuisploeg. Op dat moment was de wedstrijd tussen de twee ploegen die elkaar over enkele weken in Eenrum in competitieverband treffen beslist. SVMH  scoorde vervolgens in de slotfase nog een zesde treffer waarna  Dorian Disse met zijn tweede treffer de eindstand op 6-2 bracht.

Trainer Ronald Bouwman was echter niet echt in de war van deze nederlaag. ,,Ik miste een groot aantal spelers. Dus deze nederlaag zorgt zeker niet voor onrust. Vanaf volgende week begint de competitie en dan moeten we er staan. Ik ben er van overtuigd dat de groep zich daar ook van bewust is. Want ondanks dat we tegen SVMH met een groot aantal invallers speelden kregen we voldoende mogelijkheden om nederlaag een dragelijker aanzien te geven.”
Bron: Ommelander Courant