ZEC door bekerzege met goed gevoel richting competitie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

ZEC sloot het bekertoernooi goed af. De ploeg van Gerard Heun won zaterdag thuis met 5-3 van klassegenoot Holwierde nadat het na vijfenveertig minuten nog tegen een 1-2 achterstand aankeek.
ZEC-trainer Gerard Heun was na afloop van het duel tegen Holwierde niet ontevreden. Zijn ploeg kon het bekertoernooi namelijk met opgeheven hoofd verlaten. ,,Los van het duel tegen Holwierde ben ik tevreden over al  onze prestaties in het bekertoernooi. De overwinning tegen Corenos was een mooie opsteker en ook tegen Godlinze ging het bij vlagen prima. Dat waren een vierde en een derdeklasser. Holwierde speelt bij ons in de competitie en dan ben je als trainer nieuwsgierig hoe de groep er tegen een gelijkwaardige tegenstander voorstaat. De eerste helft was nog niet goed. Het stond na vierenveertig minuten 2-1 voor Holwierde maar op dat moment kregen we een strafschop. Ronny Bakker werd neergehaald zonder dat de verdediger de intentie had om de bal te raken. Direct rood en een penalty tegen waren de gevolgen voor Holwierde. Richard Knol wist de strafschop echter niet te benutten zodat we de rust ingingen met een 2-1 achterstand.”

Na de thee zag Heun een ontketent ZEC. ,,Ik wist niet wat ik zag. Binnen een kwartier stond het door drie goals van Ronny Bakker, een van Jasper Dijk en een treffer van Richard Knol, 5-2 voor ons en kwam Holwierde er totaal niet aan te pas. Na die vijftien minuten, waarin de ploeg als een orkaan over het veld raasde, zakten we wat weg en scoorde Holwierde uiteindelijk nog een derde treffer zodat de eindstand uiteindelijk 5-3 in ons voordeel werd. Een uitslag waar ik wel mee kan leven omdat ik op diverse spelers geen beroep kon doen. Een gedeelte van mijn team werkt in de agrarische sector en daar is de aardappelcampagne begonnen. Daarom ben ik een tevreden trainer omdat we, in tegenstelling tot vorig seizoen, afwezige spelers nu wel door gelijkwaardige spelers kunnen vervangen.”

Bron: Ommelander Courant