Eervol verlies FC LEO tegen Gorecht

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

FC LEO verloor zaterdag zijn laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi met 3-1 van tweedeklasser Gorecht. De Leensters konden de thuisploeg tot aan de 50e minuut goed partij geven maar nadat Gorecht op 1-0 kwam was het verzet gebroken.
 Klaas van der Ploeg zag zaterdag een FC LEO dat het geluk had dat de aanvallers van Gorecht wel erg veel kansen om zeep hielpen. ,, De 3-1 was een zwakke afspiegeling van het werkelijke krachtsverschil. Gorecht was veruit het meest in balbezit. In de eerste helft konden we, ondanks dat we toen ook al de onderliggende partij waren, nog aardig stand houden. Na vijfenveertig minuten stond het nog 0-0 en daar hadden we niets over te klagen. Je weet dat je tegen een ploeg als Gorecht weinig tijd en ruimte krijgt om te voetballen. Als je dan tot de 50e minuut stand weet te houden is dat knap. We zijn een jonge ploeg in opbouw en dan zijn dit wel wedstrijden waar je als speler en team veel van kunt leren.”

In de 70e minuut verdubbelde Gorecht de voorsprong en in de slotfase werd het vervolgens 3-0 voor de tweedeklasser. Vlak voor tijd scoorde Marko Rietema uit een vrije trap de spreekwoordelijke eretreffer zodat de eindstand uiteindelijk 3-1 in het nadeel van de Leensters werd die volgens Klaas van der Ploeg klaar voor de competitie zijn. ,,Helemaal klaar ben je natuurlijk nooit maar ik heb de selectie compleet en als ik zo links en rechts hoor geldt dat niet voor iedere ploeg. Dus wat dat betreft zeg ik, van mij mag de competitie het beginnen.
Bron: Ommelander Courant