Hunsingo met volle buit door naar volgende bekerronde.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Hunsingo wist zonder puntverlies de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. De Winsumers wonnen namelijk ook hun derde bekerwedstrijd. In en tegen Zevenhuizen werd het een eenvoudige 3-5 overwinning voor de derdeklasser.
Hunsingo kende in Zevenhuizen minder problemen dan de uitslag doet vermoeden verteld elftalleider Harry Dekker. ,,We kwamen al snel op een 1-0 achterstand. Door een treffer van Tim Spijk stond het echter al vlot weer gelijk. Nog in de eerste helft scoorden we nog twee keer. De 1-2 kwam op naam van Ragas Anwar en Tim Spijk zorgde er met een strafschop voor dat de rust aanbrak met een voor ons gunstige 3-1 voorsprong. Na de pauze namen we even gas terug waar Zevenhuizen dankbaar van wist te profiteren door de aansluitingstreffer op het scorebord te schieten. De 3-2 zorgde er vervolgens voor dat we weer wat scherper gingen spelen. Via een doelpunt van verdediger Bram Durenkamp kwamen we na ongeveer een kwartier in de tweede helft op 4-2.”

Het bleef echter een vreemde wedstrijd vond Harry Dekker die verder zag dat bij Hunsingo de krachten toch wat minder werden. ,, We hadden maar twaalf spelers tot onze beschikking zodat we voorzichtig met wisselen moesten zijn. Daardoor speelde Sven Smit een hele wedstrijd terwijl die eigenlijk nog lang niet fit genoeg is voor een hele wedstrijd. Ook bij ons waren er echter spelers die het duel tussen FC Groningen en Ajax prevaleerden boven het zelf voetballen. Daar kun je als technische staf wel veel ‘lawaai’ over maken maar dat helpt niets. De mentaliteit van nu is nu eenmaal anders dan vroeger”, aldus Dekker die verder blij was dat Joost Gerdez de Winsumers definitief in veilige haven schoot. ,,Zevenhuizen kwam nog een keer terug tot 3-4 maar Joost Gerdez maakte aan alle onzekerheid een einde. Joost heeft lang te kampen gehad met veel blessureleed maar is duidelijk op de weg terug en is voor ons een speler die van waarde kan zijn. Ik was daarom ook blij dat hij scoorde. Dat heeft een speler die zolang weg is geweest soms net even nodig. “

Door zijn derde winstpartij gaat Hunsingo uiteraard door in het bekertoernooi en Harry Dekker hoopt dan ook op een leuke tegenstander. ,,Winnen doe je de beker toch niet. Vandaar dat ik een thuiswedstrijd tegen een leuke tegenstander wel zie zitten. Een mooi affiche dat een beetje publiek naar sportpark Schilligeham trekt zou namelijk prachtig zijn.”

Bron: Ommelander Courant