Corenos door ruime zege op Godlinze door in beker.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Corenos begon zijn bekerpoule vorige week zaterdag met een nederlaag tegen ZEC. Door zeges tegen Holwierde en Godlinze bekert de ploeg uit Roodeschool echter toch door wat voor trainer Erik Zuidema niet helemaal als een verrassing kwam.
,,De nederlaag tegen ZEC werd door ons als een incident gezien. Niet om de prestatie van ZEC te bagatelliseren maar meer omdat we in dat duel wel erg veel kansen verprutsten. Tegen Holwierde ging dat al beter en wonnen we met 6-0 en ook tegen Godlinze ging het prima. Godlinze heeft individueel meer potentie maar wij waren als team sterker. In de eerste tien minuten hadden we het lastig en moest onze doelman, Arné Hoving, ons een paar keer redden. Daarna kregen we meer grip op de wedstrijd. Door een treffer van Anne- Jan ten Harkel kwamen we op 1-0 en niet veel later door een treffer van mij zelfs op 2-0. Dat was ook de ruststand en na de rust zijn we niet meer in de problemen geweest. Door weer Anne-Jan ten Harkel werd het 3-0 en via Lars Baar binnen een kwartier in de tweede helft zelfs 4-0.”

Godlinze kwam via Renato Santenera nog terug tot 1-4 maar Godlinze -voorzitter Koert Stulp zag dat meer als een eretreffer dan een poging om terug in de wedstrijd te komen. ,,In de eerste tien minuten kregen we twee grote mogelijkheden op een doelpunt. Die werden niet benut en als de tegenstander vervolgens wel vlot achter elkaar twee keer weet te scoren weet je dat het lastig wordt. Om eerlijk te zijn, we zijn nog niet klaar voor de competitie. Volgende week is Bobby de Vries weer terug, enkele andere spelers sluiten dan ook weer aan, en dan staat er een ander Godlinze. Dat neemt niet weg dat Corenos terecht gewonnen heeft want die hebben zaterdag echt als een team gespeeld.”

In de slotfase werd het uiteindelijk nog 1-5 voor de Roodeschoolsters door een goal van Kevin Haan zodat Erik Zuidema met een goed gevoel richting de competitie kijkt. ,,We staan er volgens mij goed op. Ik weet resultaten in de beker zegt niet alles maar dit soort overwinningen zorgt wel voor zelfvertrouwen. Dat is iets wat wij als ploeg richting de competitie goed kunnen gebruiken.”

Bron: Ommelander Courant