De Heracliden bekert door

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De Heracliden is ondanks een 4-3 nederlaag in en tegen Opende toch doorgedrongen tot de 1e KO-ronde van het bekertoernooi. De tweedeklasser mocht volgens elftalleider André Heslinga echter spreken van een slechte generale voor het seizoen dat zaterdag voor de ploeg van Jan Medema met een thuisduel tegen The Knickerbockers begint.
Een slechte generale noemde André Heslinga het duel van De Heracliden in Opende. ,Deze nederlaag lag puur aan onszelf. We speelden onzorgvuldig en dan weet je dat je het tegen een ploeg als Opende lastig kunt krijgen. Door een vrije trap van Theo Buikema kwamen we wel op 1-0 maar niet veel later stond het al 1-1wat ook de ruststand werd.”

In de tweede helft keken de ‘Meisters’ al snel tegen een 2-1 achterstand aan maar via Frank de Boer werd het na ongeveer een kwartier spelen 2-2. In die fase ging het volgens André Heslinga even wat beter met De Heracliden. ,,Na de gelijkmaker van Frank kregen we wat meer grip op de wedstrijd. Via een goal van Robin Zuidema kwamen we zelfs op 3-2 wat op dat moment ook verdiend was. Opende gaf echter niet op en kwam toch weer terug tot 3-3. Na deze gelijkmaker vielen we weer terug in het spel van de eerste helft. De passes kwamen niet meer aan en de scherpte verdween ook een beetje. Dat zorgde er voor dat Opende in de slotfase nog een keer wist te scoren zodat we met een terechte 4-3 nederlaag werden geconfronteerd.”

Een nederlaag zonder directe gevolgen omdat GEO van SC Scheemda had weten te winnen. Geen van de overige drie ploegen kwam daardoor op zes of meer punten zodat De Heracliden, door zijn gewonnen duels tegen GEO en Scheemda, met zes punten doorgaat in het bekertoernooi.
Bron: Ommelander Courant