Gelijkspel EKC in bekerduel

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

In  een tweeluik maken de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) en ST  Hunsingo/Viboa uit Winsum uit wie er naar de tweede bekerronde gaat.
 

Zaterdag 23 augustus vond in  Kloosterburen het eerste treffen plaats tussen beide elftallen. Met Marjon Bos  op doel voor de afwezige Marijn Nienhuis nam EKC al na 7 minuten een voorsprong.  Nicky Bos vond Sarah Rijzinga die het leer in de touwen joeg: 1-0. Beide ploegen  gaven elkaar weinig toe. Wel werden er aan beide kanten kansen gecreëerd maar  vooralsnog bleef EKC aan de leiding. Echter in de 43e minuut ontsnapte de rappe  Chantal Streppel aan de aandacht van de EKC-defensie en zij profiteerde gelijk:1-1. Een stand wat even later ook de ruststand werd

Ook  in de tweede helft zag men twee aardig gelijkwaardige ploegen. Er waren wat  mogelijkheden voor beide ploegen maar het was wederom de thuisploeg dat na 14  minuten wederom de leiding nam. Krista Berghuis vond Sarah Rijzenga die een  overigens goed keepende Roxanne Visscher van Hunsingo/Viboa klopte: 2-1.  Hunsingo/Viboa liet het er evenwel niet bij zitten en zo kon de wedstrijd nog  alle kanten op. Er waren geregeld hachelijke situaties voor beide doelen en  mogelijkheden voor beide teams. Wel bouwde Hunsingo/Viboa een licht overwicht op  maar naarmate de wedstrijd vorderde leek EKC de overwinning in de wacht te  slepen. Toen brak de 90e minuut aan. Een corner van Hunsingo/Viboa werd niet  goed weggewerkt en wederom was het Chantal Streppel die de 2-2 noteerde. In de  resterende blessuretijd veranderde dit niet meer zodat a.s. zaterdag in Winsum  de beslissing zal vallen.