Eenrum begint 'bekeravontuur' zondag tegen GVB

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Vorig seizoen besprak ik op Puurvoetbalonline vaak de duels waar ik voor de Ommelander Courant, of soms de Oostermoer, langs de lijn stond. Dat gaan we dit jaar weer doen. Dit weekend gaan we wat dat betreft weer los want we gaan ‘bekeren’.
Net als alle andere zondagteams beginnen ook Eenrum en GVB zondag aan hun eerste bekerduel. Waar beide ploegen elkaar vorig seizoen in de competitie troffen zal dat nu alleen in de bekerpoule zijn. Eenrum promoveerde namelijk naar de vierde klasse en de zondagvereniging uit Grootegast speelde vorig seizoen een bescheiden rol in de vijfde klasse. Eenrum won in het seizoen 2013-2014 twee keer van GVB en zou normaal gesproken zondag ook de sterkste moeten zijn. De Eenrumers zijn, net als veel andere selecties, echter nog niet volledig al zijn de meeste spelers ondertussen terug van vakantie.

Eenrum speelde tot nu toe één oefenduel want op vrijdag 15 augustus stond de traditionele kermiswedstrijd op het programma. Een duel dat, wat ook bijna een traditie wordt, werd verloren. Alles wat zich namelijk voor de jaarlijkse kermis op voetbalgebied afspeelt wordt al jaren als ‘niet belangrijk’ gezien. Na de kermis zijn alle ogen weer gericht op ‘kwatta’.

Bij de roodbaadjes veranderde er verder weinig want naast dat alle spelers bleven mocht trainer Ronald Bouwman twee nieuwe spelers verwelkomen. Jesse Schaap kwam terug van Viboa en oud-speler Kris Eze keerde ook weer terug op het oude nest. Wat dit voor het basisteam van de Eenrumers betekent is op voorhand niet te zeggen maar dat valt maandag in de Ommelander Courant te lezen.